A szemünkkel szórakoznak - itt az OK Go új videója

2014.06.18. 14:50, Frontrecorder

okgo.jpg

Nem túlzás azt mondani, hogy a chicagói gyökerű OK Go az első számú internetes klipzenekar, hiszen népszerűségüket az egyedi ötletre építő, emlékezetes videóiknak köszönhetik, ezek nélkül - értsd: a zenéjükkel - bizony nem emelkednének ki a nagy átlagból. A vírusként terjedő koreografált klipjeik parádés sorozatát a 2006-os Here It Goes Again futópados bohóckodása nyitotta, és most itt a legújabb darabja, amelyben semmi sem az, aminek látszik - az OK Go ősszel megjelenő új albumát megelőlegező The Writing's On The Wall videója kimaxolja az optikai csalódásokat.

A zenekar negyedik stúdiólemeze október 13-án érkezik Hungry Ghosts címmel, ízelítőül tegnap egy EP-n kijött róla négy szám, köztük a The Writing's On The Wall, amely egy párkapcsolat végső stádiumáról szól, amikor már elkerülhetetlen a szakítás. Ilyenkor állandóak a nézetkülönbségek, a két fél mindent másként lát - a klip ezt "tükrözi" az egymást érő térbeli optikai csalódásokkal, melyek között van néhány megelevenedő geometrikus festmény, de maguk a zenekar tagjai is aktív részesei az illúziókeltésnek. A szemet becsapó konstrukciók láncolatának felépítése közel három hétig tartott, és a négy zenésznek ötvenedik nekifutásra (!) sikerült csak hiba nélkül végigmenni a koreográfián. Ja, mert hogy természetesen ez egy egysnittes klip.

A közelgő OK Go albumon szerepel az I'm Not Through című dal is, melyhez a zenekar a Saatchi & Saatchi reklámügynökséggel közösen klipversenyt írt ki, íme a győztes mű: 

Címkék: ok go
https://recorder.blog.hu/2014/06/18/a_szemunkkel_szorakoznak_itt_az_ok_go_uj_videoja
A szemünkkel szórakoznak - itt az OK Go új videója
süti beállítások módosítása