Programajánló: június 17-23.

2014.06.16. 23:03, subrecorder

dropkick1.jpg

Eheti programajánlónkban több olyan fellépőt is bemutatunk, akik akkora bulit fognak csapni, hogy garantáltan letesszük tőle a hajunkat. Csak legyen energiánk többre is elmenni...

Június 17. Kedd

Ha a cikk írójához hasonlóan 13 éve nemhogy a Dropkick Murphys-t, de még a sör ízét sem ismerted, akkor nagy valószínűséggel nem láthattad élőben a zenekart. Most egy új generációnak is lesz erre esélye, hiszen ennyi év után lép fel másodszorra hazánkban az ír kocsmazene amerikai helytartója. 

Dropkick Murphys, Fegyelmező Részleg

Helyszín: Budapest PARK

Kezdés: 19:00

Belépő: 5499 Ft

Facebook esemény

Ha nem is ők alkották meg a stílust, mindenképpen nagy szerepet játszott a Dropkick Murphys abban, hogy a keltapunk zene ma ennyire népszerű a világon. Még nálunk, Magyarországon is divatja lett, több zenekar műveli, ráadásul olyan magas színvonalon, hogy Európa szerte ismertek lettek ezek a csapatok (Firkin, Paddy And The Rats). Az óriási ír bevándorló népességgel rendelkező Egyesült Államokban is régóta dívik a keltapunk, egyik első népszerű helyi előadója, és világszintű hírvivője jön most hozzánk.1996-ban alapította a zenekart Mike McColgan énekes, aki a munkásosztály szórakoztatásának és érdekvédelmének filozófiájával alkotta meg a kollektívát. Ő aztán alig két évvel később kilépett, de a többiek egy új frontemberrel (Al Barr), ám ugyanazzal a lelkesedéssel és változatlan elvekkel folytatták és azóta sem hagytak fel a zenéléssel. Nyolc albumot jelentettek meg, legutóbb épp tavaly (Signed And Sealed In Blood), de nagy revelációra egyiken sem lehetett, illetve kellett számítani. Ugyanazt a végtelenül szórakoztató sörlóbáló kocsmazenét játsszák, mint akár '96-ban. Ha tehát semmi mást nem akarsz, csak jól érezni magad és tíz centivel rövidebbre táncolni a lábad, ott a helyed a PARKban!


Június 18. Szerda

Súlyosan döngölő hardcore punk- és grindcore-zenekar tömeg veszi át az uralmat 3 órára a GMK-ban, a remek hazaiakon kívül ott lesz a lassan földbe gyaluló Full Of Hell és a kegyetlenül gyorsan sorozó D.O.C.

Full Of Hell, D.O.C., Psalm Zero, Wasted Struggle, Youth Violence

Helyszín: Gozsdu Manó Klub

Kezdés: 19:00

Belépő: 1500 Ft

Facebook esemény

Nem hosszú a Full Of Hell nevű pennsylvaniai hardcore punk zenekar tavalyi bemutatkozó lemeze, a Rudiments Of Mutilation, sőt kifejezetten rövid. De van, hogy nem a hossz a lényeg, és a bő 25 perces anyag bőven elég ahhoz, hogy egy egész napra letörölhetetlen vigyort varázsoljon az arcodra. No nem kedvességével, hanem pont kegyetlenségével. Nem tehetünk róla, vannak, akik erre buknak! Gyakorlatilag ugyan ez mondható el az est másik fő fellépőjéről, a D.O.C.-ról is, csak éppen a hardcore punkot kell lecserélnünk mocskos grindcorra, és máris helyben vagyunk. Mellettük itt lesz még hazánk egyik (ha nem a...) legjobb hardcore bandája, a fővárosi Wasted Struggle, és a szombathelyi Youth Violence is. Ráadásul még egy pluszt is beiktattak nekünk a szervezők, a Psalm Zero nevű New York-i duót, akik léptek fel már többek közt a legendás NYC-i, nemrég bezárt 285 Kent klubban is, nagy sikerrel. Ez egy igen erős összeállítás, nem érdemes kihagyni!


Június 19. Csütörtök

Az est fő fellépője, a together PANGEA sajnos lemondta a koncertet, de így is érdemes elugrani a GMK-ba, hiszen két igen friss és ígéretes magyar formációt lehet megtekinteni. A nagy dolgok ugye mindig kicsikből lesznek - szerintünk sikerek várhatnak mind a Terrible Ted, mind a Dope Calypso nevű zenekarokra.

Terrible Ted, Dope Calypso

Helyszín: Gozsdu Manó Klub

Kezdés: 19:00

Belépő: 500 Ft

Facebook esemény

A Kollaps és a Haunebu zenekarok romjain alakult Dope Calypso olyan remek eredettörténetet és felállásbemutatást írt nekünk, hogy inkább egy az egyben idéznénk az egyik bekezdést, jobbat ugyanis ezen sorok írója nem is remélhet fogalmazni: "Miklósnak semmi hangja, így kézenfekvő volt, hogy csakis ő énekelhet, és mivel az agya képtelen ritmikailag bármilyen függetlenítés kicsiholására, ezért gitároznia is kell. Balázs képzett énekes, ezért őt bosszúból a dobok mögé ültették, Lacinak így nem maradt más kihívás, mint hogy basszusgitár alkalmazása nélkül betöltse a basszusgitáros szerepét." Szóval nem is használ a zenekar basszusgitárt, ettől függetlenül kegyetlenül pontosan játsszák a garázsrockot, hiába a formáció frissessége. A Terrible Ted ekkor tartja majd első igazi nyilvános fellépését, nevüket a 60-as és 70-es évek híres pankrátorától vették, aki mellesleg egy medve volt. A zenekartól még csak teasereket hallhattunk, de azok alapján érdemes lesz őket megnézni. 


Június 20. Péntek

Ha van fontos ember a berlini klubszcénában, akkor az DJ Hell, immár lassan három évtizede. A techno/house producer egyben stílusikon is, aki amúgy P. Diddy-vel lazul. Idén Magyarországon ez lesz az elektronikus Iron Maiden koncert!

DJ Hell, Crimson & Grasshop & Chrom, Isu

Helyszín: A38

Kezdés: 23:00

Belépő: 2500 / 3000 Ft

Facebook esemény

Helmut Josef Geier fellépőneve, a DJ Hell jóval menőbb, mint az eredeti, de igazából mindegy, hogy hogyan nevezzük, lehet, hogy a legegyszerűbbnél maradva simán csak nagybetűs Művésznek kellene. Minimum 30 éve (!) formálja és alakítja az elektronikus zenei szcénát az úr, úgy, hogy közben igazi stílusikonná is változott. Többek közt ő tette népszerűvé a klubokat a 80-as évek Németországában és ő alapította a legendássá váló International DeeJay Gigolo Records nevű kiadót is. A múlt emlegetése persze szép dolog, de Pokol Úr története még ma is folyik, képes ennyi év után is aktuális és közkedvelt maradni, akárcsak olasz társa, egy bizonyos Moroder. Klasszikus, de megunhatatlan house és techno estre lehet számítani, amihez nem szerény mértékben fognak hozzájárulni a hazai fellépők is. A szervező Dansmusiq csapatából ott lesz Crimson, Grasshop és Chrom, vendégükként pedig a Technokunstos Isu fog zenélni. 


Június 21. Szombat

A Kontra Klubban ezen a napon fellépő mindhárom zenekarban női énekes van és mindhármuk zenéje a behatárolhatatlanság mezsgyéjén lépdel. Egyikük kanadai, a másik lengyel, a harmadiknak tagjai pedig hazánk szülöttjei. 

Animal Bodies, Evvolves, Gustave Tiger, Gordon & Splatter

Helyszín: Kontra Klub

Kezdés: 21:00

Belépő: 800 Ft

Facebook esemény

Kivételesen megengedjük magunknak azt az elfogultságot, hogy kijelentjük: egy hazai zenekar fellépését várjuk a legjobban egy olyan esten, ahol amúgy két remek külföldi is ott lesz. A Gustave Tiger bemutatkozó lemeze (At Idyll's End) simán az év legjobbjai közt van a hazai mezőnyből, de amúgy az utóbbi években feltűnt formációk közül is az egyik legígéretesebb. A kezdetben The Moog- és Hammer Of Gods-tagokból álló trió később kiegészült Szurcsik Erika énekesnővel, így válva teljessé a GT hangzása, melyben ugyanolyan jól megférnek a templomi kórusok és pszichedelia, mint a posztpunk és a indierock. Az Animal Bodies zenéje a látszólag igen ellentmondásos "popos ipari zajrock" címkével írható le legegyszerűbben, hasonlóan a lengyel Evvolves bekategorizálásával is gondban vagyunk, van benne shoegaze és indie-szinti is. Természetesen az est házigazdái is szóhoz jutnak majd, a Küss Michtől Gordon és Splatter keveri majd a keverni valót. 

 

További ajánlott zenei események idénre:

 

Június 25. Szerda

A38

The Naked And Famous

 

Június 27. Péntek

A38

Omar Perry

 

Július 1. Kedd

Budapest Park

Protest The Hero

 

Július 7. Hétfő

Budapest Park

Pet Shop Boys

 

Július 9.Szerda

Gozsdu Manó Klub

Deap Vally

 

Július 10. Csütörtök

A38

Kvelertak

 

Július 23. Szerda

A38

Church of Misery

 

Augusztus 2. Szombat

Akvárium

Black Lips

 

Augusztus 6. Szerda

Dürer Kert

Deez Nuts, Bane, Brutality WIll Prevail

 

Augusztus 10. Vasárnap

A38

Converge

 

Szeptember 13. Szombat

A38

Bored Nothing

 

Október 11. Szombat

A38

Animals As Leaders

 

Október 15. Szerda

A38

Swans

 

Október 17. Péntek

A38

Caribou

 

Október 18. Szombat

Papp László Budapest Sportaréna

Kylie Minogue

 

Október 18. Szombat

A38

Tycho

 

Október 19. Vasárnap

A38

OFF!

 

Október 25. Szombat

Dürer Kert

Helmet

 

Október 27. Hétfő

Papp László Budapest Sportaréna

James Blunt

 

November 8.  Szombat

A38

The Boxer Rebellion

 

November 19. Szerda

Dürer Kert

Sólstafir

 

November 20. Csütörtök

A38

Yelle

 

November 20. Csütörtök

Club 202

Cannibal Corpse

 

November 24. Hétfő

Akvárium Klub

George Ezra

 

November 28. Péntek

A38

 

December 6. Szombat

Barba Negra Klub

Parkway Drive

https://recorder.blog.hu/2014/06/16/programajanlo_junius_17
Programajánló: június 17-23.
süti beállítások módosítása