Ősszel fellép nálunk Caribou és hozza az új lemezét is!

2014.06.04. 10:13, subrecorder

caribou fő.jpg

Dan Snaith, azaz Caribou bejelentette, hogy készül (ezen a néven) negyedik albuma, ami az Our Love címet viseli. Rögtön meg is osztott róla egy dalt, és hamarosan masszív világkörüli turnéra indul, amely októberben Budapestet is érinti majd. 

Bár a kanadai Snaith zenéjében mindig fontos szerepet játszott az elektronika, végleg legutóbbi, 2010-es lemezén (Swim) merült el benne és úgy tűnik, hogy az Our Love nem csak, hogy folytatni fogja ezt az utat, de ki is kövezi maga mögött. Az évek során sok átalakuláson mentek keresztül a Snaith-projektek, kezdve rögtön a névvel. Anno a 2000-es évek elején a Manitoba moniker alatt kezdett zenélni, de egy Richard Manitoba nevű személy nem sokkal később már perrel fenyegetőzött ellene, így váltott a Caribou (Rénszarvas) művésznévre. Azóta három lemezt jelentetett meg, melyek folyamatosan mozogtak a shoegaze - psych-pop - folktronica vonalon, de a mértani pontosságú kivitelezés mindig jellemző maradt. Nem is csoda, hiszen Snaith doktori végzettségű matematikus. 


MINDERRŐL A RECORDER EGYIK LEGELSŐ INTERJÚJÁBAN IS BESZÉL SNAITH.

A Daphni projekt kifejezetten táncosabb, technós kitérője (Jiaolong) után (egy Owen Pallettel közös kislemez még idén tavasszal is jelent meg ezen a néven) most, négy évvel a Swim és az első világverő klubsláger (Odessa) után készül az Our Love, amiről az előadó meg is osztotta a Can't Do Without You című szerzeményt. Ez a dal pedig könnyű szívvel állítható, hogy ismét egy elsőosztályú Caribou-trekk, talán még Burial (aki Snaith jó barátja) hatása is érezhető benne. A bensőségesnek induló, folyamatosan építkező, rétegről rétegre kibomló, a végére pedig óriásivá táguló dal egyfajta új hibrid: E-IDM, vagy I-EDM. Ha a lemez október 6-i megjelenéséig már nem kapunk más ízelítőt, akkor is ellennénk ennyivel. Caribou júniusban indul 49 állomásos világkörüli turnéra, amely 11 nappal a lemez megjelenése után, október 17-én éri majd el hazánkat és az A38 hajót. 


Az új Caribou dal, a Can't Do Without You:


az Our Love album borítója:

caribou.jpg

a tracklist:

1. Can't Do Without You
2. Silver
3. All I Ever Need
4. Our Love
5. Dive
6. Second Chance
7. Julia Brightly
8. Mars
9. Back Home
10. Your Love Will Set You Free

Címkék: caribou
https://recorder.blog.hu/2014/06/04/osszel_fellep_nalunk_caribou_es_hozza_az_uj_lemezet_is_kesz
Ősszel fellép nálunk Caribou és hozza az új lemezét is!
süti beállítások módosítása