Morrissey Pamela Andersonnal elmélkedik a magányról

2014.06.03. 15:58, Frontrecorder

morrisseypamelaanderson.jpg

Új értelmet adott a szövegvideónak Morrissey, de az is lehet, hogy új műfajt teremtett azzal, hogy rövid klipekben _elszavalja_ a július 14-én megjelenő új albuma, a World Peace Is None Of Your Business dalszövegeit. A harmadik ilyen "szövegelős videóban" az egykori Playboy-nyuszi és Baywatch-sztár Pamela Anderson társaságában érzi kegyetlenül magányosnak magát.

Mégis, mit keres a szexvideók úttörője, az egykor szebb napokat látott szilikonmellű (festett) szőke ciklon Moz mellett? Kettejük között a kapocs a PETA (Emberek Az Állatok Etikus Bánásmódjáért) állatvédő szervezet, amelynek mindketten elkötelezett aktivistái; a modellből lett színésznő év elején sztriptízvideóval hívta fel a kutyatartók figyelmét, hogy a téli hidegben tartsák melegen kedvenceiket, a deres halántékú dalnok pedig most májusban, 55. születésnapja elé időzítve szerepelt egy dalával a nagyipari csirketenyésztés kegyetlenségét bemutató megrázó rajzfllmben. Tudnának tehát miről diskurálni, de itt most nincs helye a szavaknak, inkább a tekintetükkel beszélnek, ahogy Hollywoodban a Capitol lemezkiadó toronyépületének tetején időznek lopva, mint holmi titkos szeretők, miközben Morrissey az Earth Is The Loneliest Planet című új dalának lesújtó szövegét szavalja drámaian.

Az Istanbul című előző single-t promótáló videóban Morrissey egy zongoristát alakít, aki whiskyt kortyolgatva mereng a sötétben. De a gramofontölcsérbe dugott virágcsokor ellopja a show-t.

A hamarosan megjelenő új albuma címadó dalának szavalós videójában pedig ugyanezt a zongoristát látjuk a stúdióban, ahová egy aktatáskával megérkezik Nancy Sinatra...

Morrissey tizedik szólólemezének dallistája:

World Peace Is None Of Your Business
Neal Cassady Drops Dead
Istanbul
I'm Not A Man
Earth Is The Loneliest Planet
Staircase At The University
The Bullfighter Dies
Kiss Me A Lot
Smiler With Knife
Kick The Bride Down the Aisle
Mountjoy
Oboe Concerto

és az album borítója:

 

https://recorder.blog.hu/2014/06/03/morrissey_pamela_andersonnal_elmelkedik_a_maganyrol
Morrissey Pamela Andersonnal elmélkedik a magányról
süti beállítások módosítása