Videopremier! Így készült a friss Fonogram-díjas Kerekes Band-nagylemez!

2014.06.02. 18:08, rerecorder

fonogram_2014_kerekesband.jpg

Mint arról már beszámoltunk, tegnap este adták át a Fonogram-díjakat és a legjobb hazai világ- vagy népzenei album a Kerekes Band 2013-as Folklore Man című albuma lett. Nincs is jobb alakalom bemutatni négyrészes így készült-filmjük harmadik részét - és persze az előzményeket is.

A Kerekes Band egy vicces, retro filmhíradóban már bemutatta, hogy a legkorszerűbb technikai és műszaki vívmányokat alkalmazza a stúdiózáskor, most viszont egy komolyabb hangvételű négyrészes YouTube-videosorozattal is előálltak. Így készült a Folklore Man. A filmben a zenekar vezetője, Fehér Zsombor és a lemez hangmérnöke, Sohajda Péter beszélnek arról, mik kerültek, vagy éppen mik nem kerültek rá a lemezre, milyen hangszereket bújtattak el a háttérben vagy éppen mik ihlették az album számait. Azaz kulisszatitkokat árulnak el a lemez készítéséről.

A Folklore Man itt hallható teljes egészében: 


Hogyan került fel egy oklahomai countryrádió vezetője a lemezre? Milyen az, ha kilenc somogyi pásztorfurulya szól egymás mellett? Miként került a kávépénz a Lazy-be? A videóból kiderül. A zenekar pedig ezt tette közzé a sikerről: "Folklore Man albumunk Fonogram-díjat kapott. Még mi magunk sem hisszük el, de igaz. Köszönjük mindenkinek, aki az elmúlt majd' 20 évben velünk volt!"


akkor, íme a 3. rész, aminek ez itt a premierje: 


az egybefűzött playlist az első három résszel, 14 percben pedig itt látható: 

https://recorder.blog.hu/2014/06/02/videopremier_igy_keszult_a_friss_fonogram-dijas_kerekes_band-nagylemez
Videopremier! Így készült a friss Fonogram-díjas Kerekes Band-nagylemez!
süti beállítások módosítása