Szerelmi háromszög, halk csattanóval Sam Smith új videójában

2014.05.23. 11:00, subrecorder

sam smith.jpg

Nyakunkon van Sam Smith év eleje óta várt bemutatkozó stúdióalbuma, az In The Lonely Hour. Az idei BBC Sound első helyezettjének debütje május 26-án jelenik meg, előtte még kaptunk tőle egy szép új dalt és videót, melyben egy "semmi sem az, aminek látszik"-típusú szerelmi háromszöget láthatunk kibontakozni. 

A "jövő nagy soul-hangjának" kikiáltott Sam Smith ugyan még csak 22 éves, és alig két éve ismerhetjük a nevét, de a szakemberek mégis nagyon nagy zenei karriert jósolnak neki. Hosszú évek munkájával ért el idáig is, édesanyjának köszönhetően gyermekkora óta a legjobb zeneiskolákban, a legjobb énekesektől tanulhatott, hogy aztán 2012 októberében (két - ma már inkább elhallgatott - 2008/2009-es, kluborinetált promo kislemez után) hallhassuk is először a nevét, amikor a Disclosure nagy áttörését jelentő Latch című dalában működött közre. Ez a brit slágerlista a 11. helyéig kúszott fel, és már ekkor többen felfigyeltek Smith erőteljes, szépen kiművelt hangjára. Második közreműködése (Naughty Boy La La La-jában) már listavezető lett.


NEM CSAK A BBC, MI IS NAGY JÖVŐT JÓSOLTUNK SAM SMITH-NEK AZ ÉV ELEJÉN.

Miután megjelent első saját EP-je (Nirvana), szinte azonnal beválogatták a közeljövő új popcsillagait általában jól megjósoló BBC Sound 2014 jelöltjeinek listájába, és ezt meg is nyerte. Olyan előadókhoz csatlakozott ezáltal, mint Adele, Little Boots, a Haim, Mika, vagy Ellie Goulding. Első igazi saját slágere, a Money On My Mind idén februárban jelent meg, ez már egyben előfutára is lett bemutatkozó albumának. Egy templomi kórussal felvett ballada (Stay With Me) után most itt van a negyedik single az In The Lonely Hourről, a Leave Your Lover.

Ismét egy keserédes soul-pop balladában hallhatjuk Smith égig érő, léleksimogató hangját, magánál a Leave Your Lovernél is érdekesebb azonban a dal klipje, amely egy ezerszer elmesélt szerelmi háromszögként indul, hogy aztán kiderüljön: senki sem azt szereti, akit hisszük, hogy szeret, illetve mindenki szeret mindenkit.


A Leave Your Lover kisfilmje:


A templomi kórussal felvett, epikus ballada, a Stay With Me:

Címkék: sam smith
https://recorder.blog.hu/2014/05/23/szerelmi_haromszog_nagy_csattanoval_sam_smith_uj_videojaban
Szerelmi háromszög, halk csattanóval Sam Smith új videójában
süti beállítások módosítása