Feszt!Eger – Hétvégén indul a legegyedibb helyszínű hazai fesztivál

2014.05.14. 09:41, rerecorder

logo21.jpg

(X) Magyarország legfrissebb pop-rock fesztiválja minden bizonnyal bátran pályázhat a „legizgalmasabb hazai fesztiválhelyszín” címre. A Feszt!Eger – az Eger melletti Bolyki völgyben – nem csupán geográfiai értelemben páratlan, de ez az első „igazi” egri fesztivál is.

A helyszín tényleg lenyűgöző, ez látható itt: 

Mindig is szerettem a nagyformátumú rendezvényeket. Bennük van valami semmilyen mással össze nem hasonlítható, hallatlanul izgalmas, pezsdítő közösségi élmény lehetősége” – mondja Szabó Attila, a Csík Zenekar hegedűse, aki – egri lévén – nagy örömmel üdvözölte az első „igazi” fesztivált Egerben. „Amikor a 2000-es évek elején elkezdtem járni a Kispál és a Borz-koncertek közreműködő zenészeként a magyar fesztiválokat, rögtön feltűnt, hogy keresztül-kasul bejárjuk az országot, sőt még az országhatárokon kívülre is eljutottunk, de Eger valahogy kimaradt ebből. Később a Csík Zenekar is nagyon népszerű lett, velük is megjártuk a teljes magyar fesztivál-felhozatalt, de Egerben olyan igazi sátoros-ottalvós fesztivál még mindig nem volt” – emlékszik vissza a hegedűs.

Most végre elérkezett az idő és május 16-18. között beindul a Feszt!Eger, a „csakazértis zene”. Két színpadon, az elektronikus zenétől kezdve a világzenéig felvonulnak a magyar zenei élvonal főbb képviselői, olyan nevekkel, mint a Kiscsillag, a Csík Zenekar, a Hooligans, a Vad Fruttik, a The Carbonfools, a Magashegyi Underground, az Akkezdet Phiai vagy az Intim Torna Illegál. Az ország legnagyobb együttesei és DJ-i mellett az egri zenekaroknak is lehetőségük lesz a bemutatkozásra. A harmadik színpadon két DJ közül egy fülhallgatón keresztül választhatja ki mindenki, melyik zenére szeretne táncolni, itt ugyanis silent diszkó várja a bulizókat. Vasárnapra elsősorban családi programokkal, valamint kertmozival is készülnek a szervezők.

A helyszín pedig valóban egyedi és lenyűgöző. A Losonczy-völgyben, ami mostanra Bolyki-völgyként kezdett beépülni a térképre, egy lélegzetelállítóan egyedi, több mint 40 éve használaton kívül - a természet által visszahódított - bányaudvarok, borospincék közvetlen szomszédságában várják majd a fesztiválozókat. „Egyre gyakrabban kezdtem hallani különböző helyekről, hogy: „na ez az” , „itt kéne megcsinálni”, „Itt biztos jól működne végre egy igazi egri fesztivál” – mesélte Szabó Attila. „És voltak, akik végre elkezdték megvalósítani: Így hát megszületett a Feszt!Eger. Isten hozta nálunk, reméljük sokáig marad!” – tette hozzá a muzsikus.

http://feszteger.hu

Címkék: fesztivál feszteger
https://recorder.blog.hu/2014/05/14/feszt_eger_hetvegen_indul_a_legegyedibb_helyszinu_hazai_fesztival
Feszt!Eger – Hétvégén indul a legegyedibb helyszínű hazai fesztivál
süti beállítások módosítása