A Portishead énekesnője Black Sabbath-horrorban

2014.04.25. 10:23, subrecorder

beth.jpg

A GONGA nevű instrumentális stoner rock/metál zenekar nem annyira új, de a Record Store Dayre megjelentett Black Sabbath-feldolgozásában nem más énekel, mint Beth Gibbons a Portisheadből, a végeredmény pedig pont annyira nagyszerű, mint amilyennek a párosítás hangzik!

A GONGA - amely különben ugyanúgy bristoli, mint a Portishead - a Black Sabbath 1970-es debütáló albumának (Black Sabbath) címadó dalát dolgozta fel, és a számot Beth Gibbons közreműködése miatt átnevezték Black Sabbethnek. Az énekesnő hangja tökéletesen illeszkedik Ozzy Osbourne fenyegető kísértetiességének helyére, maga a dal az utolsó dobhangig az eredetit tiszteletben tartó feldolgozás. A Black Sabbethhez készült horrorvideó - mely egyszerre félelmetes és vicces - klasszikus vámpírtörténetet dolgoz fel, amelyben mély dekoltázsú hölgyek esnek a szörny áldozatául és természetesen az 1963-as Black Sabbath című horrorfilmből vágták össze, amit Mario Bava rendezett.


A PORTISHEAD 2011-ES BALATON SOUNDOS FELLÉPÉSEKOR MI IS KÉSZÍTETTÜNK VELÜK INTERJÚT.

A Portishead harmadik, nagy visszatérő lemeze 2008-ban jelent meg (Third), Geoff Barrow azóta többször említette, hogy biztosan lesz még következő albumuk. Azt azonban már eltitkolta, hogy erre mennyit kell még várnunk (a Third előtt 1997-ben jelentkeztek utoljára lemezzel). A Black Sabbath tavaly szintén hosszabb hiátus után, az eredeti frontemberrel jelentette meg meglepően remek 13 című albumát. 


A GONGA Black Sabbeth című feldolgozása, Beth Gibbonsszal:


az első Black Sabbath album 1970-ből teljes egészében, rögtön az elején a most újragondolt címadó dallal:


a Portishead 2008-as visszatérő lemeze, a Third:

https://recorder.blog.hu/2014/04/25/a_portishead_enekesnoje_black_sabbath_horrorban
A Portishead énekesnője Black Sabbath-horrorban
süti beállítások módosítása