Programajánló 2014. március 25-31.

2014.03.25. 19:18, subrecorder

moderat_1.jpg

Heti programajánlónkban gospelénekesnő, ezerkezű glitch-producer, szomorú énekes-dalszerző, ismeretlen spanyol funklemezeket játszó dadaista művész, drone-folk és a tavaszi zenei szezon egyik legjobban várt eseménye, a Moderat. Ne mondd, hogy nem szóltunk!

Március 25. kedd

Még a szokásosnál is különlegesebb felállású Random Tripet láthatunk/hallhatunk kedden az A38-on, hiszen a "szokásos” vendégek mellett két külföldi sztár is csatlakozik az impro-műsorhoz: Vula Malinga gospel- és Basement Jaxx-énekesnő, valamint Brendan Reilly dzsesszénekes.

Random Trip feat. Basement Jaxx singer Vula Malinga & Brendan Reilly

Helyszín: A38

Kezdés: 20:00

Belépő: 2000 / 2500 Ft

Facebook esemény

A Random Trip az utóbbi évek egyik legsikeresebb zenei együttműködési projektjévé nőtte ki magát, az improvizációra épülő, változó felállással színpadra lépő formációk rendszeresen teltház előtt játszanak nyári fesztiválokon és a heti rendszerességű A38 esteken is. Ezen a héten a hazai zenészekhez csatlakozik Vula Malinga, a London Community Gospel Choir szólistája, valamint London egyik leghíresebb dzsesszénekese Brendan Reilly is, mindketten működtek már közre Basement Jaxx-dalokon is. Itthoni oldalról ott lesz többek közt Bata István és Premecz Mátyás a Fábián Juli & Zoohackerből és Delov Jávor, a Turbo dobosa is.

 

Március 26. szerda

Szerdán a Gozsdu Manó Klubba érkezik az izraeli multiinstrumentalista-producer-énekes Helfer, aki most márciusban megjelent Air Drops EP-jét turnéztatja Európa szerte. Bár egyedül lép fel, mégis annyi mindennel foglalkozik egyszerre, hogy azt egy teljes zenekar is megirigyelhetné.

Helfer, Revue

Helyszín: Gozsdu Manó Klub

Kezdés: 19:30

Belépő: 800 Ft

Facebook esemény

Ha Helfer zenéjét el kívánjuk helyezni a nagy elektronika-palettán, akkor valahová Gold Panda és Caribou közé kell képzelni. A glitch-es beatek, a sok akusztikus gitár, a természetbeli zajok, és a producer baritonja könnyen repít el az általa elképzelt világba minket is. Air Drops című debütáló EP-je teljes egészében meghallgatható a Soundcloudon. Előtte Revue (a Radio Panic-es Sivó Dániel tánczenei alteregója) fog melegíteni, érdemes korán érkezni, mert mindketten pontosan kezdenek, a GMK pedig limitált férőhellyel rendelkezik.

 

Március 27. Csütörtök

Poniklo Imre már-már szokásos szerzői estjét tartja a Hunnia Bisztróban, ezúttal a Budapesten élő angol énekes-dalszerzővel, Michael Kentish-sel közösen. Amber Smith, Poster Boy és egyéb Poniklo-projektek dalai hangzanak majd el, különleges vendég: Hámori Gabriella.

Poniklo Imre, Michael Kentish, Hámori Gabriella

Helyszín: Hunnia Bisztró

Kezdés: 21:00

Belépő: az nincs

Facebook esemény

Poniklo Imre, az Amber Smith - Magyarország egyik legrégebb óta működő indie zenekara - és a Poster Boy alapító tagja, legújabban állítólag Hámori Gabriellával dolgozik együtt egy lemezen. Ezen a koncerten talán már ebből a projektből is hallhatunk valamit, valamint ott lesz a Ponikloval élőben már többször együttműködő Michael Kentish, akinek énekes-dalszerzői vérvonalát hasonlították már Nick Drake-hez, Sufjan Stevens-hez és Elliott Smith-hez is. Ő maga a Radioheadet és Jeff Buckley-t tartja legnagyobb példaképeinek, debütáló lemeze (All The Promises) tavaly jött ki.

 

Március 28. Péntek

Frank Castro, a Vampisoul kiadó egyik főembere húszezres lemezgyűjteménnyel bír, ebből nem mindet hordozza ugyan magával fellépéseire, de zenei változatosságból biztosan nem lesz hiány a Fogas Házban az aktuális Soul Cure-esten. Surf, psych, soul, funk, beat, disco és minden, ami fenékrázás.

Frank Castro, DJ Gandharva, DJ Von Yodi

Helyszín: Fogas Ház

Kezdés: 22:00

Belépő: az nincs

Facebook esemény

A spanyol Vampisoul rengeteg különlegességet jelentetett már meg fennállása során, katalógusukban ugyanúgy megfér a kelet-európai dzsessz, mint a perui groove, vagy a New Orleans-i funk. Frank Castro a kiadó "hírnöke”, a veterán dj az egész világot járva népszerűsíti a remek kiadványokat, szakterülete pedig a spanyol beat-, psych- és soulzenék, valamint az afrobeat és a disco. A bázisát a Kanári-szigeteken fenntartó Castro szettjét tehát biztosan nem lehet megállni majd némi csípőmozgás nélkül, ráadásul még a belépés is díjtalan. Melegít és levezet az est két házigazdája, a szintén jelentős lemezkollekcióval bíró DJ Gandharva, plusz DJ Von Yodi.

 

Március 30. Vasárnap

Igazi nagymenő elektronikus triót hoz vasárnapra a Selected Sounds a Millenárisra, a Moderat személyében. II című lemezüket turnéztatják, a tavaszi időszak egyik legjobb zenei rendezvényén ott a helyed!

Moderat, Alex Banks, 9b0, Subotage & Seres

Helyszín: Millenáris Teátrum

Kezdés: 20:00

Belépő: 5900 Ft

Facebook esemény

A Moderat név a Modeselektor duóból és Apparatból álló szupercsapatot takarja, a trió tavalyi, második lemezét turnéztatja. A két anyaprojektből könnyen kikövetkeztethető, milyen is a Moderat; nem túl súlyos minimal techno, felütésnek némi glitch és posztdubstep. Intelligens tánczene a javából, ráadásul élőben remek vizuáljukról is ismertek. Előtte bemutatkozik az itteni közönségnek Alex Banks, a Modeselektor lemezkiadójának, a Monkeytownnak legújabb felfedezettje, aki nemsokára kijön első stúdióalbumával, utána pedig remek magyar dj-k kommandírozzák a partizókat. Siess a jegyvásárlással, mert minden pillanatban elfogyhat!



A máskor általában lusta vasárnap este ezúttal tartogat még egy izgalmas koncertet is, az új - és egészen remek - lemezzel érkező Gallon Drunk szintén kiemelt ajánlatunk egy egészen más műfajból.

Gallon Drunk, Ati Edge And The Shadowbirds

Helyszín: A38

Kezdés: 20:00

Belépő: 1700 Ft / 2200 Ft

Facebook-esemény

A punk, blues, dzsessz és posztunk hatásokból építkező londoni Gallon Drunk a kilencvenes években szép sikereket ért el remek és egyedi nagylemezivel, majd a zenekarvezető, James Johnston a kétezres évek nagy részét a Nick Cave And The Bad Seeds tagjaként húzta le, ez alatt a Gallon Drunk is takaréklángon égett. Ám mostanában ismét elég aktív a jelenleg négyfős együttes, amely The Soul Of The Hour című egészen friss lemezük anyagával érkezik az A38-ra - ez azért is jó hír, mert ez az egyik legsikerültebb Gallon Drunk-album az elmúlt 15 évből. Zaklatott, sötét, zajos, de nagyon is magával ragadó koncert várható, élőben nagyon állatok - mint azt már egyszer bizonyította is a társaság Budapesten.

 

Március 31. Hétfő

Az amerikai drone-folkos Timber Rattle nem rég avanzsált duóból trióvá, minimalista, sokszor templomi énekre emlékeztető zenéjüket a Virginia-beli hegyek és déli baptista himnuszok inspirálták.

Timber Rattle, Jackie Triste, bhzsolt

Helyszín: Filter Klub

Kezdés: 20:00

Belépő: 600 Ft

Facebook esemény

Adam Parks 2009-ben alapította a Timber Rattle-t, azóta két lemezt és egy EP-t adtak ki, valamint körbeturnézták Amerikát és Európát reptető drone zenéjükkel. 2011-ben vették maguk mellé Jarrell Puryeart, akivel a Phantoms Of Place című lemezüket egy kis észak-kaliforniai hegyi faházban rögzítették, ez a zenekar eddigi legösszeszedettebb anyaga lett. Európába most jönnek először trióként, Parkshoz és Puryearhez Eamonn McCarthy csatlakozik. Előttük magyar frontról Jackie Triste és bhzsolt.

 

 

További ajánlott zenei események idénre:

Április 4. Péntek

Akvárium

Sébastian Léger

 

Április 7. Hétfő

MÜSZI

Calvin Johnson

 

Április 14. Hétfő

Akvárium

John Mayall

 

Április 12. Szombat

Trafó

Tim Hecker

 

Április 16. Szerda

A38

Laibach

 

Április 18. Péntek

Corvintető

Breach

 

Április 18. Péntek

A38

Joy Orbison

 

Április 19. Szombat

A38

The Veils

Karenn

 

Április 24. Csütörtök

A38

And So I Watch You From Afar

 

Április 27. Vasárnap

Kuplung

King Khan & The Shrines

 

Május 1. Csütörtök

A38

 

Május 6. Kedd

Papp László Budapest Sportaréna

Peter Gabriel

 

Május 21. Szerda

A38

Woven Hand

 

Május 28. Szerda

MÜPA

Pat Metheny

 

Május 29. Csütörtök

Corvintető

Jillionaire

 

Május 30. Péntek

Corvintető

Outlook Launch Party

 

Június 3. Kedd

Papp László Budapest Sportaréna

Iron Maiden

 

Június 6. Péntek

Kuplung

Crocodiles

 

Június 17. Kedd

Budapest Park

Dropkick Muprhys

 

Június 18. Szerfda

A38

Crowbar

 

Június 25. Szerda

A38

The Naked And Famous

 

Július 1. Kedd

Budapest Park

Protest The Hero

 

Augusztus 2. Szombat

Akvárium

Black Lips

 

Augusztus 10. Vasárnap

A38

Converge

 

Október 18. Szombat

Papp László Budapest Sportaréna

Kylie Minogue



Október 27. Hétfő

Papp László Budapest Sportaréna

 

James Blunt

https://recorder.blog.hu/2014/03/25/programajanlo_2014_marcius_25
Programajánló 2014. március 25-31.
süti beállítások módosítása