Elindult a nevezés az idei Talentométerre

2014.03.25. 11:15, Frontrecorder

talentometer_2.jpg

(X) Idén negyedszerre rendezi meg az A38 Hajó és a Szerencsejáték Zrt, közös könnyűzenei tehetségkutató versenyét, a Talentométert. A nevezés már elindult, április 20-ig öt műfajban (pop/rock, metál, világzene/népzene, hip-hop/reggae, jazz/kísérleti) várják a magukban tehetséget érző jelentkezőket.

talentometerposter.jpgImpozáns listával büszkélkedhet a Talentométer könnyűzenei tehetségkutató, amit idén negyedszerre rendez meg a Szerencsejáték Zrt. a budapesti A38 Hajón. Az elmúlt három évben összesen több mint ezerötszáz zenekar és előadó nevezett, több mint száz zenekar jutott el a hajón tartott elődöntő-koncertekig, és több tucatnyian részesültek a díjakban. A Talentométer mára már hagyomány, a magyarországi könnyűzene felfrissülésének fontos eleme.

Valószínűleg idén sem lesz ez máshogy. A nevezés nemrég indult, és április 20-ig tart öt műfajban. A pop/rock, metál, népzene/világzene, hiphop/reggae mellett a jazz kategória kibővült a "kísérleti” műfajokkal, amibe az underground elektronikától az elborult zajzenéig minden belefér. Hogy ezekről megfelelő szakmai vélemény szülessen, arról a zsűri "mindenevő” tagja, a deathcore-tól a free jazzig mindenfélével foglalkozó koncertszervező-dobos-újságíró, Pándi Balázs gondoskodik. A metálban a Subscribe-os Csongor Bálint, a hiphop-reggae-ben az Irie Maffiás Sena, a világzenében a Kolindából és a Vízöntőből ismert Kiss Ferenc lesz a döntnök, míg a pop-rock kategóriában Beck Zoltán, a 30Y énekes-frontembere - ő egyúttal a zsűri elnöke is.

A nevezett előadók és zenekarok közül ők, illetve a szakma más képviselői választják ki azokat, akik-amik továbbjutnak az élő elődöntőkbe. Műfajonként tíz produkciót enged tovább a szigorú, de igazságos zsűri, ami alacsonynak tűnő szám, de így is ötven továbbjutóról van szó. Ők ötvenen mutatkozhatnak be májusban hétről hétre az A38 Hajón, hogy aztán a legjobb tíz június 8-án csaphasson össze egy monumentális koncerten, és kiderüljön, hogy kik nyerik az értékes díjakat.

Mert persze az egész tehetségkutatónak a lényege az értékes, és nem utolsósorban hasznos díjak sokasága. A szervezők igyekeztek olyan jutalmakat kitalálni - és az elmúlt évek őket igazolták -, amikre valóban szüksége van egy pályakezdő produkciónak. Lemezfelvétel és stúdióidő, nyári fesztiválfellépések, koncertklip, turnébuszbérlés és nem utolsósorban a Petőfi Rádió különdíjai: egy teljes Akusztik, és egy teljes Eleven adás.

Az ország legátfogóbb könnyűzenei tehetségkutatójára nevezni itt lehet: www.talentometer.hu

Címkék: talentométer
https://recorder.blog.hu/2014/03/25/elindult_a_nevezes_az_idei_talentometerre
Elindult a nevezés az idei Talentométerre
süti beállítások módosítása