Miért is Happy? – Pharrell Williams

2014.03.18. 12:04, rerecorder

PHARRELL_SPAN-superJumbo.jpg

Vannak sztárok, akik képtelenek leállni. Nem elég nekik saját zenei karrierjük egyengetése, muszáj művészi elképzeléseiket végigvinniük a lehető legtöbb területen. Ilyen ember Pharrell Williams is, akinek ha nem is tökéletes minden projektje, azért bőven lehet válogatni sikerei közül. Pharrell életének és művészetének top 10 momentuma.

NYERJ GYORSAN BELÉPŐT PHARRELL SZEPTEMBER 18-AI, CSÜTÖRTÖKI KONCERTJÉRE!

#10 Menőnek születni kell

Pharrell Williams 1973. április 5-én látta meg a napvilágot, édesapjának neve: PHARAOH Williams. Hát létezik annál menőbb, mint hogy FÁRAÓNAK hívják a fatert?


pharrel-williams-talalkozgatnak.jpg#9 Kötelező palvinbarbis selfie


A magyar modell ugye nem fotózkodik csak úgy akárkivel, ahhoz már elég nagy sztárnak kell lenni, hogy bekerüljön valaki az Instagram-kollekciójába. Emberünknek ez is sikerült!


#8 Szék

A hangszobrászkodás már rég nem elég hősünk számára, tervezett már ékszereket, Louis Vuitton szemüveget, illetve a francia Domeau & Pérés vállalat számára egy…széket. Az ülőalkalmatosság lábai két alsó férfi, illetve két alsó női végtagot formálnak. Pharrell, állítása szerint azért tervezte ilyenre a darabot, mert szerette volna tudni, hogy „milyen is igazából szerelmesnek lenni”.


#7 Hosszú és eredményes életet!

pharrell hand.jpgMr. Williams hatalmas sci-fi rajongó, kedvence a Star Trek sorozat. Fényképeken rengetegszer mutatja a vulkán nép üdvözlési kézjelét, illetve zenei kiadójának neve is árulkodó: Star Trak.


#6 The Neptunes

Gyermekkori jó barátjával, Chad Hugóval közösen alkotják a Neptunes producerduót, a 90-es évek elejétől hatalmas sikereket értek el, dolgoztak, csak néhány előadó, akivel dolgoztak: Clipse, Kelis, Prince, Jay-Z, No Doubt, Beyoncé, Justin Timberlake.


#5 Az első első

Bár producerként már eljutott a világ csúcsára, előadóként 2004-ig kellett várnia, hogy felkerüljön a Billboard Hot 100 tetejére. Ez a Snoop Doggal közös Drop It Like It’s Hot single-lel sikerült. A dal három hétig maradt a lista első helyén, 2009-ben pedig a Billboard az évtized rapdalának választotta.

ÉS AZ MEGVAN, HOGY PHARRELL MÉG MODELLKEDIK ÉS KÖNYVET IS ÍR?


pharrell kalap.jpg#4 A kalap

A kalap, aminek már saját Twittere is van. Gyakorlatilag azonnal mémmé vált Pharrell idei Grammy-gálán hordott fejfedője. A művészt amúgy is ritkán látni föveg nélkül és már régóta saját ruhaboltja van New Yorkban (Billionaire Boys Club), ezt az alkotást nehéz lesz felülmúlnia. A darab amúgy jótékonysági árverésre került, végül 40.000 dollárért vásárolta meg egy gyorsétterem lánc.


#3 Win-Win

2013-ban volt egy időszak, amikor a Daft Punk Get Lucky, és Robin Thicke Blurred Lines című slágerei voltak a Billboard lista első és második helyén. Pharrell mindkettőben szerepelt. Ez a két dal a sztratoszférába lövellte Williams népszerűségét, és mindkét közreműködési partnerének eddigi legnagyobb sikere lett. Ebben a szituációban mindenki nyert. Ő a Get Luckyval Grammyt is, így összesen már hét van neki.


pharrell girl_1.jpg#2 Hol jár az fejem, te L Á NY?

Pharrell két lemezt jelentetett meg szólóelőadóként, 2006-ban az In My Mind közepes sikere után sokáig nem is próbálkozott, idén március elején megjelent G I R L című lemezét azonban már eleve a csúcson adta ki. Az In My Mind még átlagos kritikai fogadtatása ellenére is eljutott a Billboard albumlistájának harmadik helyére, az új lemez pedig még ennél is jobban teljesít, köszönhetően egy bizonyos dalnak.



PHARRELL ÚJ ALBUMÁRÓL A MARY POPKIDS ÉNEKES-GITÁROSA, KAMA ÍRT NEKÜNK KRITIKÁT.


pharrell gru2.jpg#1 Boldogság


A Happy című dalról, csak röviden: 24 órás videoklip. Egymillió eladott példány az Egyesült Királyságban. Két millió az USA-ban. Három különböző alkalommal is a Billboard lista első helyén (rekord). Oscar-díj jelölés a Gru 2 betétdalaként. Előadás az Oscar-díj átadón. Hommage-videók a világ különböző városaiból, köztük Budapestről. Kell ennél többet mondanunk?

+1 Család

Pharrell Williams mindezt 40 éves korára érte el, úgy, hogy közben családot alapítani is maradt ideje, felesége a modell Helen Lasichanh, kisfiuk keresztneve: Rocket Man. A nagypapa biztos büszke a névválasztásra.

Mika László


ezért Happy:


az első slágerszám, amibe Pharrell szövegíróként és producerként besegített az 1992-es (!) Rump Shaker a Wreckx-n-Effecttől:


az első dal, amiben már nyilvánvaló a "Neptunes-hangzás", Ma$e-től az 1997-es Lookin' At Me:


az áttörést meghozó 1999-es Kelis-albumról a Good Stuff:


a N.E.R.D. trióval is beindult karrier egyik korai kulcsdala, a Lapdance:


az első szólólemezről a Can I Have It Like That?:


közreműködőként pedig 2013-as fényes visszatérésig ez a nem túl dicső szám volt az utóbbi években a legnagyobb sikere - Swedish House Maffia: One

https://recorder.blog.hu/2014/03/18/miert_is_happy_pharrell_williams
Miért is Happy? – Pharrell Williams
süti beállítások módosítása