Programajánló 2014. március 18-24.

2014.03.17. 20:16, subrecorder

toy_1.jpg

Heti programajánlónkban lovagló hajléktalanok, űrdiszkó, japán gitárerőszakolás és egy igazi nagyágyú is szerepel. Legutóbbi természetesen a Toy zenekar, akik pénteken lépnek fel a Dürer Kertben, mi pedig azt mondjuk, semmiképp se hagyd ki!


Március 18. Kedd

 

Egy igazi lemezt úgy kell elkezdeni, hogy a frontember szépen beleköp a mikrofonba, majd jön egy breakdown. Ezt minden hardcore-os tudja, és tudják ezt a Code Orange Kids-es srácok és a Twitching Tongues is, hiszen mindkettejük legutóbbi albuma így indul, kedden pedig remélhetőleg a Dürer Kertben is így kezdik majd a koncertet.

Code Orange Kids, Twitching Tongues, Wasted Struggle

Helyszín: Dürer Kert

Kezdés: 19:30

Belépő: 2900 / 3500 Ft

Facebook esemény

A Code Orange Kids zenekarban az átlagéletkor még mindig nem üti meg a 21-et, lemezüket (Love Is Love/Return To Dust) hallgatva mégis úgy tűnik, ezek a zöldfülű srácok mindent tudnak, amit a hardcore punkról tudni érdemes. 2012 óta a stíluson belül rendkívül elismert Deathwish Inc. kiadóhoz tartoznak, első teljes lemezüket pedig nem kisebb névvel vették fel közösen, mint a Converge énekesével, Kurt Ballou-val. Tavaly turnéztak a Fucked Uppal és a letlive-vel is. Idei koncertsorozatukra a Twitching Tongues-t hozzák magukkal, nálunk fellép még a hazai Wasted Struggle is.

 

Március 19. Szerda 

 

Legújabb hazai üdvöskénket, Boggie-t még nem sokszor lehetett elkapni élőben, mióta kitört a Parfüm-láz, ha szeretnéd, most megnézheted az A38-on szerda este, méghozzá Pátkai Rozina és dzsesszkvintettje kíséretében.

Boggie, Pátkai Rozina Quintet

Helyszín: A38

Kezdés: 20:00

Belépő: 1500 / 2000 Ft

Facebook esemény

Miután Boggie, azaz Csemer Boglárka nálunk debütált Parfüm című dalának klipjét felkapta a Gizmodo nevű kúlmegmondó szájt, a videó nézettsége a 10 milliót is megugrotta, lemeze pedig a Billboard-ra is felkerült. Gyakorlatilag egyik napról a másikra lett közismert személyiség a fiatal énekesnőből. Boggie azóta fellépett Amszterdamban, a Rijksmuseumban, itthon viszont még nem sokszor láthattuk. Az A38-as koncert remeknek ígérkezik, ráadásul Boggie és zenészei (Sebestyén Áron, Simkó-Várnagy Mihály, Szabó Tamás) mellett fellép Pátkai Rozina dzsesszénekesnő is, akinek bossanovával átitatott zenéjére kezd felfigyelni a nemzetközi dzsessz színtér is.


Március 20. Csütörtök

 

Ha úgy érzed, itt az idő, hogy szétcsapd a Roham Bárt, némi francia segítséggel csütörtökön végre ezt is megteheted. A The Butcher’s Rodeo igazi klasszikus, kemény hardcore bulinak ígérkezik, ott lesznek velük hazánk fiai, az Uzipov és a Planet Void is.

The Butcher’s Rodeo, Uzipov, Planet Void

Helyszín: Roham Bár

Kezdés: 20:00

Belépő: 600 Ft

Facebook esemény

A 2010-ben alakult francia hardcore zenekar olyanokkal turnézott már, mint a Cancer Bats, vagy a Protest The Hero, és megajándékozták a világot a „MINT EGY CSÖVES EGY BÖLÉNYEN” EP-címmel, amit köszönünk szépen. 2011 óta a Ghosts In The Weirdest Places kiadványukkal turnézzák körbe a világot. Az Uzipovnak is nemrég jelent meg Bazaltkockák című nagylemeze, őket szintén érdemes lesz csekkolni, de ne késs el a Planet Voidról se!

 

Március 21. Péntek

 

Múlt hónapban a Wooden Shjips zenéjére szállhattunk el, most pedig itt van nekünk a Toy, akik némileg mainstreamebb vonalon mozognak ugyan, de így is elrepítenek, ahová akarod, bármilyen tudatmódosító szer nélkül.

Toy

Helyszín: Dürer Kert

Kezdés: 19:30

Belépő: 2900 / 3500 Ft

Facebook esemény

Ezt a hónapot sem ússzuk meg pszichedelia nélkül, ezúttal a brit Toy zenekar szolgáltat elszállós, krautpopos, széteső szintifolyamokat. A zenekar stílusát a The Horrors vonalán kell keresni, turnéztak is velük, aztán a Placebo-val, most pedig második lemezüket (Join The Dots) utaztatva érkeznek hozzánk. Az öttagú csapat gyakorlatilag egy év alatt jött ki új albumával a bemutatkozás után, és bármilyen kevésnek tűnik ez az idő, nem okoztak csalódást, a kaotikus jammelések alatt ott rejtőzik jó néhány sláger is.

 

Március 22. Szombat

 

Legoweltről többször leírtuk már, hogy mennyire bírjuk, legutóbbi lemezét (The Paranormal Soul – 2012) be is választottuk azon év legjobbjai közé. Mi azonban reméljük, hogy nem csak erről a lemezről, hanem a több tucat további megjelenéséről is játszik majd valamit.

Legowelt

Helyszín: A38

Kezdés: 22:00

Belépő: 1700 / 2100 Ft

Facebook esemény

A holland producer saját zenei stílusát így jellemzi: romantikus technofunk, EuroHorror filmzenével vegyítve. Mi inkább szintis űrtechnónak neveznénk, de ezen nem veszünk össze. Danny Wolfers közel 20 éves zenei múlt, mérhetetlen mennyiségű lemez, EP és 12" után is aktuális és annyi jó száma van, hogy bármennyi ideig játszhatna. Az A38-ra ráadásul live acttel jön. Játszik még a hazai pályáról a vendéglátó Dansmusiq-tól Crimson, Chrom és Grasshop.

 

Március 24. Hétfő

 

A gitáros szamuráj, a visual kei stílus jeles képviselője, Japán egyik legismertebb kortárs művésze, Miyavi, Slap The World turnéjának keretein belül a Barba Negrába érkezik, hogy egyszerre sokkoljon és elvarázsoljon mindenkit. Őt mindenképpen érdemes megnézni!

Miyavi

Helyszín: Barba Negra

Kezdés: 20:00

Belépő: 6500 Ft

Facebook esemény

Elég meghökkentő élmény már csak ránézni is a Miyavi művésznéven alkotó Isihara Takamaszára, zenéje azonban sokkal populárisabb, mint azt az extrém, teletetovált, piercinges kinézetéről gondolnánk.  Pengető nélküli, húrokat csapkodó gitárjátékát a borsos jegyár ellenére is érdemes megnézni.




További ajánlott zenei események idénre:

Április 4. Péntek

Akvárium

Sébastian Léger

 

Április 7. Hétfő

MÜSZI

Calvin Johnson

 

Április 14. Hétfő

Akvárium

John Mayall

 

Április 12. Szombat

Trafó

Tim Hecker

 

Április 16. Szerda

A38

Laibach

 

Április 18. Péntek

Corvintető

Breach

 

Április 18. Péntek

A38

Joy Orbison

 

Április 19. Szombat

A38

The Veils

Karenn

 

Április 24. Csütörtök

A38

And So I Watch You From Afar

 

Április 27. Vasárnap

Kuplung

King Khan & The Shrines

 

Május 1. Csütörtök

A38

 

Május 6. Kedd

Papp László Sportaréna

Peter Gabriel

 

Május 21. Szerda

A38

Woven Hand

 

Május 28. Szerda

MÜPA

Pat Metheny

 

Május 29. Csütörtök

Corvintető

Jillionaire

 

Május 30. Péntek

Corvintető

Outlook Launch Party

 

Június 3. Kedd

Papp László Sportaréna

Iron Maiden

 

Június 6. Péntek

Kuplung

Crocodiles

 

Június 17. Kedd

Budapest Park

Dropkick Muprhys

 

Június 18. Szerfda

A38

Crowbar

 

Június 25. Szerda

A38

The Naked And Famous

 

Július 1. Kedd

Budapest Park

Protest The Hero

 

Augusztus 2. Szombat

Akvárium

Black Lips

 

Augusztus 10. Vasárnap

A38

Converge

 

Október 18. Szombat

Papp László Sportaréna

Kylie Minogue

https://recorder.blog.hu/2014/03/17/programajanlo_2014_marcius_18
Programajánló 2014. március 18-24.
süti beállítások módosítása