Szép csendben feloszlott a New York-i The Rapture

2014.03.09. 13:30, subrecorder

The Rapture.jpg

A dancepunk zenekar nincs többé, ráadásul ezt ők olyan apró információmorzsának tartották, hogy meg sem osztották az emberekkel. Onnan derült ki, hogy egy Red Bull Music Academy esemény meghívóján feltűnt a meghívottak között Luke Jenner, akit a Rapture VOLT énekeseként írtak le. Miután ez gyanús lett jó pár helyen, a zenekar kiadója (DFA Records) közölte a rossz hírt: a Rapture valóban nem létezik többé.

Az együttest Luke Jenner és Vito Roccoforte alapította 1998-ban. Két EP után 2003-ban adták ki első lemezüket, Echoes címen, de az album fő single-je, a House Of Jealous Lovers már hónapokkal a megjelenés előtt felfokozott várakozásokat idézett elő. Az Echoes nem is vallott csődöt, többek közt a Pitchfork is az év lemezének választotta, a Rapture pedig a posztpunkot újjáélesztő trend zászlóvivőjévé vált.

A zenekar második lemezének (Pieces Of The People We Love - 2006) megjelenése után Jenner pár hónapra elhagyta az együttest, édesanyja halála és fiának születése miatt. A később trióvá zsugorodó Rapture utolsó albuma 2011-ben jelent meg, In The Grace Of Your Love címen. Bár sosem váltak unalmassá, az Echoes sikerét már nem tudták megismételni.


A RAPTURE HARMADIK LEMEZÉRŐL ANNO MI IS ÍRTUNK.


A sikert meghozó dal, a House Of Jealous Lovers:




a második lemez legjobb dala, a Don Gon Do It:


végül az utolsó album legnagyobb dobása, a How Deep Is Your Love (a borítón egyébként Jenner édesapja szörfözik):

Címkék: the rapture
https://recorder.blog.hu/2014/03/09/szep_csendben_feloszlott_a_new_york-i_the_rapture
Szép csendben feloszlott a New York-i The Rapture
süti beállítások módosítása