Az ötven éves Bret Easton Ellis 11 perces pszichothrillert írt a Dum Dum Girls-nek

2014.03.08. 16:35, subrecorder

dumdum.jpg

A Bret Easton Ellis kultíró által forgatókönyvíróként jegyzett kisfilm a zenekar Are You Okay című számához készült, amely az idén januári, remek Too True lemez legfrissebb single-je. Benne a Dum Dum Girls énekesnője, Dee Dee Penny mélyül el a tudatalattijába, hogy szembenézzen saját, gonosz énjével.

Ellis (aki leginkább az Amerikai psycho megosztó írójaként ismert) mindig is halmozta a zenei utalásokat és tobzódott a popkultúrában, mostanában meg különösen aktív zenei téren, podcastjében nemrég Kanye Westet és a The Nationalt interjúvolta meg, Westtel pedig még közös filmet is terveznek. Mozgókép ügyben sem újonc már az író, több filmen dolgozott, legutóbb a Vétkek völgye címűhöz írt forgatókönyvet - igaz, finoman szólva sem lett emlékezetes alkotás.

A Dum Dum Girls indiepopos hangzásához kissé furcsának is tűnhet egy ilyen nyomasztó film, mégis egy remek alkotássá áll össze a végére. Rendezője az a Brewer-testvérpár, akik többek közt az Alt-J-nek, a Purity Ringnek és a Passion Pitnek is készítettek már videókat.

Bret Easton Ellis egyébként tegnap volt 50 éves, boldog születésnapot kívánunk neki, utólag is!

és akkor, íme a klip:




egy másik videó, szintén a Too True lemezről:



a Brewerék által rendezett Alt-J videó:

https://recorder.blog.hu/2014/03/08/bret_easton_ellis_11_perces_pszichothrillert_irt_a_dum_dum_girls-nek
Az ötven éves Bret Easton Ellis 11 perces pszichothrillert írt a Dum Dum Girls-nek
süti beállítások módosítása