Végpusztító csapásra készül a The Faint

2014.03.07. 20:54, Frontrecorder

thefaint.jpg

Szétvet az ideg, annyira, hogy legszívesebben törnél-zúznál? Akkor inkább ne hallgasd meg a The Faint új számát. Vagy inkább mégis: vezesd le a feszkót egy agyat lenullázó szintipunk csapással!

A nebraskai Omahában alakult The Faint 1995 óta működik az énekes Todd Fink vezetésével, a kilencvenes-kézezres évek fordulóján váltak népszerűvé az akkori electroclash, majd dance-punk hullám oldalvizén az 1999-es Blank-Wave Arcade és az azt 2001-ben követő Danse Macabre albumaikkal, aztán a néhány évvel későbbi újelektró-boom is felkapta őket (főként a számaik remixerei, mint pl. Boys Noize révén). Utoljára 2008-ban adtak ki nagylemezt (Fasciinatiion), azóta csupán egy limitált, csak a turnéjukon beszerezhető EP-vel rukkoltak elő, illetve a frontember a billentyűssel és a dobossal közösen létrehozott egy dj-formációt Depressed Buttons néven (még 2010-ben kijött egy EP-jük is Diplo Mad Decent kiadójánál). A közel hatéves szünet április 8-án szakad meg, akkor lát napvilágot az együttes hatodik stúdióalbuma Doom Abuse címmel. A 12 számos lemezről elsőként közzétett klipdal, a Help In The Head hozza a The Faint jellegzetes hangzását, a gótikusan sötét dance-punkot, fémesen csikorgó gitárokkal, fenyegető atmoszférával, mindeközben dallamos énekkel. A szám kafkai videójában valaki vagy valakik zöld lézer tollal paráztatnak egy szerencsétlen kishivatalnokot:

A bevezetőben említett, most közzétett újabb szám, a Salt My Doom viszont egy kérlelhetetlenül mángorló szintipunk villámattak, amivel itt sújthatjuk magunkat.

Címkék: the faint
https://recorder.blog.hu/2014/03/07/vegpusztito_csapasra_keszul_a_the_faint
Végpusztító csapásra készül a The Faint
süti beállítások módosítása