Nyerj két jegyet Koncz Zsuzsa közel teltházas koncertjére az Arénába!

2014.03.06. 17:31, rerecorder

koncz foto2.jpg

(X) Koncz Zsuzsa – a hazai női előadók körében egyedülállóan – kilenc elsöprő erejű sportcsarnokbeli koncert után tizedszer is az Aréna színpadára lép 2014. március 14-én. Itt a lehetőség, hogy másodmagaddal te is ott legyél a már közel teltházas megakoncerten, ahol a legismertebb Koncz Zsuzsa-dalok mellett sok meglepetés is érhet majd!

A március 14-én, péntek este 8 órakor kezdődő koncertre az az olvasónk nyerhet páros belépőt, aki

- megnyomja a Like/Tetszik gombot itt a cikk felett ÉS

- lájkolja a Recorder Facebook-oldalát ÉS

- lájkolja a belépőket felajánló Broadway jegyiroda Facebook-oldalát ÉS

- küld egy e-mailt Koncz Zsuzsa tárggyal a jatek@recorder.hu címre ÉS

- ebben az e-mailben leírja, Koncz Zsuzsa mellett melyik két zenekarral volt teljes a „KITT-egylet” (segítség itt) ÉS

- akit kisorsolunk.

A sorsolás március 10-én, hétfőn 18 órakor lesz, a nyerteseket e-mailben értesítjük.

CLP_KONCZ ZSUZSA_mod_5.jpg1962-ben a Ki mit tud?-on kezdődött; Koncz Zsuzsát és gimnáziumi osztálytársát, Gergely Ágit az egész ország megismerte és a szívébe zárta. Azt azonban senki nem gondolta, hogy az egyik „Gézengúz” 2014-ben, 37 albummal a tarsolyában a 10. Jubileumi Nagykoncertjére készül majd a Papp László Budapest Sportarénában.

A vetélkedő után Koncz Zsuzsa a nagy generáció sztárzenekaraival énekelt; előbb az Omegával, majd az Illéssel és rövid időre csatlakozott a Metróhoz is. Főleg egyetemi klubokban tartották a bulikat, a fiatalok körében zajos sikereket arattak, miközben az életre is készültek; mérnöki, orvosi vagy közgazdasági tanulmányokat folytattak, a közös zenélések máig tartó baráti és munkakapcsolatokat eredményeztek.

Ez volt az ártatlanság kora, az „..igazi szép idő...”, amiről a később híressé vált dal is szól :

„...64-ben épphogy elindultunk
64 nyarán még csak álmodtunk...”

Koncz Zsuzsa számára - anélkül, hogy ezt különösebben ambicionálta volna, hiszen ő a jogi egyetemre járt - az Illés zenekarral felvett, Rohan az idő című dal jelentette a „nagy áttörést”. Szörényi Levente szerzeménye (a szövegíró S. Nagy István) a magyar nyelvű rockzene első felvétele lett. A korong minden eladási rekordot megdöntött, és ezzel megnyitotta a hazai hanglemezipar új korszakát.

Koncz Zsuzsa Bródy János szövegeiben megtalálta azt, ami számára igazán izgalmas volt: a zene segítségével elmondani mindazt, ami a világban érdekelte. A politikai szigor, az alkalmi cenzúra sem fogott ki rajta, ha Bródy szövegei nemkívánatosak voltak, verseket énekelt; Arany Jánostól József Attilán át Kányádi Sándorig, többek között Bródy János zenéjével is. A sikeres verslemezek is bizonyítják, a kedvenceket nem lehet elzárni a közönségüktől.

A 80-as évektől kezdve Koncz Zsuzsa dalszerzőinek népes társasága egyre bővült: Bródy János és Tolcsvay László mellett Bódi László „Cipő”, Lerch István, Bornai Tibor, Gerendás Péter, Závodi Gábor is beállt a sorba. A szövegírók, költők között megjelent a fiatal generáció: Tóth Kriszta és Karafiáth Orsolya is.

Felsorolhatatlan mennyiségű, sokak által szeretett dal fonódik össze Koncz Zsuzsa nevével, a Ha én rózsa volnékon át az Ég és Föld közöttig, és a Jöjj, Kedvesemtől a Valaki kell, hogy szeressenen át a Miért hagytuk, hogy így legyenig.

A 10. Jubileumi Nagykoncert a magyar zene és a 2014-es év egyik legfontosabb eseménye.

A dalokat ismerni fogjuk, bár mindenkit érhetnek meglepetések…

A zenekar, a közreműködők, a sztárvendégek mind azt segítik majd, hogy Koncz Zsuzsa ezúttal is mindenkit elbűvöljön.

https://recorder.blog.hu/2014/03/06/nyerj_ket_jegyet_a_koncz_zsuzsa_koncertre_az_arenaba
Nyerj két jegyet Koncz Zsuzsa közel teltházas koncertjére az Arénába!
süti beállítások módosítása