Programajánló 2014.03.04 - 03.10.

2014.03.04. 19:56, rerecorder

classic rock.jpg

Eheti programajánlónkban valahogy kevés lett a jókedv, cserébe viszont van egy saját bulink is! Folkpunk, classic rock, szintiwave, dream goth és egyéb nem létező stílusokat képviselő zenekarok.

Március 6., csütörtök

Először lép fel Magyarországon a brit folkpunk színtér jelenlegi legnagyobb alakja, Frank Turner. Tavalyi, Tape Deck Heart című sikerlemezének turnéállomásaként jön az A38-ra.

Frank Turner & The Sleeping Souls, Andrew Jackson Jihad, Ducking Punches

Helyszín: A38

Kezdés: 20:00

Belépő: 3900 Ft / 4600 Ft

Facebook esemény

Felső középosztálybeli nevelés, Vilmos herceg, mint osztálytárs az egyik legnevesebb brit magániskolában – általában nem ilyen körülmények közül kerülnek ki a rendszerkritikus hozzáállású előadók, Frank Turner esetében mégis ez a helyzet. Az olyan dalok írása után, mint a Thatcher Fucked The Kids kicsit lenyugodott, és pont ez kellett ahhoz, hogy világszerte elismert és híres előadó lehessen, a 2013-as Tape Deck Heart már a brit lemezeladási lista 2. helyéig jutott. A hajóra valószínűleg ezt a slágeres, balladisztikus énjét hozza magával, maratoni együtténeklésekre lehet készülni. Fellép még az Andrew Jackson Jihad és a Ducking Punches.

 

Március 7., péntek

Egyenesen Brooklynból érkezik a tengerentúli techno egyik sajátos figurája, Shawn O’Sullivan a Toldi klubba, hogy zsigeri zenéjével mindenkit hipnotikus állapotba juttasson. 

Shawn O’Sullivan, Saint Leidal The 2nd, The Stanley Maneuver

Helyszín: Toldi Klub

Kezdés: 22:00

Belépő: 1000 Ft

Facebook esemény

A Küss Mich olyan előadókat hozott már el nekünk, mint Steve Summers, vagy Ital, de a mostani fellépő Shawn O’Sullivan is járt már nálunk, csak akkor Led Er Est nevű szintiwave triójával. Most szólóban játszik rendkívül sötét technót, amitől garantáltan nem lesz jobb kedved, de ha átadod magad a zenének, elmerülve benne fantasztikus élményben lehet részed. Előtte játszik majd a Berlinből hazalátogató Saint Ledal The 2nd és a Farbwechsel kiadó szerződöttje, The Stanley Maneuver.

 

Március 8., szombat

Mi mást ajánlhatnánk szombatra, mint egy kis háztájit? A Recorder szerkesztősége már régóta szeretné megmutatni, hogy mennyi jó gitárszólót ismer, és a Beat On The Brat most meg is adja nekik erre a lehetőséget. Hurrá! Vagyis inkább: Yes!

Recorder presents Classic Rock

Helyszín: Beat On The Brat

Kezdés: 21:00

Belépő: az nincs

Facebook esemény

Mi lehet jobb, mint amikor kifestett, hosszú hajú férfiak gitárzenét játszanak? Csak LedZep pólóban vagy hajlandó kimenni az utcára? Kikéred magadnak, hogy a Rumours lenne a kedvenc Fleetwood Mac lemezed? Megindul a nyálelválasztásod, ha kétnyakú gitárt látsz? Titokban otthon még a Don’t Stop Believin’-t is meghallgatod néha? Gyere el, ez a te estéd, nem vagy egyedül! A zenét a Recorder szerzőin kívül Mez és a Past Perfect-es srácok fogják szolgáltatni. Kifestve azért talán nem leszünk. Még gondolkodunk rajta.

 

Március 10., hétfő

Éjsötét szintifutamokkal jön hétfőn a Toldiba a kanadai Cosmetics és a legjobb Joy Division hagyományokat követő Mode Moderne az Ipari Szakadárok szervezésében.

Cosmetics, Mode Moderne

Helyszín: Toldi Klub

Kezdés: 22:00

Belépő: 990 Ft

Facebook esemény

A rendkívül menő Captured Tracks kiadónál lévő Cosmetics hideg szintiwave zenéjétől azonnal a kanadai tundra közepén érezheti magát az ember. Nem különb a Mode Moderne sem, amely valószínűleg Ian Curtis egyik kedvenc új zenekara lenne, zenei stílusukat "dream goth"-ként jegyzik. Valószínűleg ez a leghülyébb elnevezés a chillwave óta, ugyanakkor viszonylag pontosan leírja, mit is kapunk tőlük. Sok jókedvre és nevetésre ne számítsunk ezen az estén, annál több szuicid hajlamú zenészre a színpadon. Aminek azért szintén megvan a maga varázsa. 

https://recorder.blog.hu/2014/03/04/programajanlo_2014_03_04
Programajánló 2014.03.04 - 03.10.
süti beállítások módosítása