Kortárs elektronika és lenyűgöző installációk egy régi gőzmalomban az ABSOLUT WARHOL pénteki partiján

2024.10.08. 16:30, Recorder.hu

absolut_warhol_650.jpg

(X) A kortárs képzőművészet, a legendás Andy Warhol által jegyzett pop art és az ikonikus ABSOLUT találkozása inspirálta az október 11-ei meglepetés-bulit egy különleges, most újjáéledő budapesti ipari helyszínen

Ez a kihagyhatatlannak ígérkező, vodka-koktélokkal, fényinstallációkkal és elektronikus zenékkel fűszerezett este az ABSOLUT, a Valyo, a youngart online galéria és az INOTA fesztivál fényművészeti kurátorainak együttműködésében valósul meg október 11-én pénteken 21.00 órától a most debütáló HENGERMALOM rendezvényhelyszínen, amely a Valyo kísérleti projektje és Budapest új, ideiglenes kulturális helyszíne október 11. és 19. között.

És hogy miért éppen ABSOLUT és Warhol? Andy Warhol két festményt is alkotott az ABSOLUT jellegzetes palackjáról a nyolcvanas években. Ezek közül az egyik képet, a kék színű ABSOLUT Blue-t évtizedekig elveszettként tartották nyilván, míg a közelmúltban váratlanul elő nem került. A szenzációszámba menő, újonnan megtalált Warhol-festményt az ABSOLUT egy limitált kiadású palackkal, és a világ minden táján megrendezett művészeti eseményekkel ünnepli meg.

Az Absolut klasszikus palacksziluettje az elmúlt közel negyven évben számos híres művészt megihletett, akik több mint 500 egyedi alkotást terveztek az Absolutnak – mondta Hruska Rita, a Pernod Ricard Hungary marketingigazgatója. Az Absolut valami olyat képviselt a szemükben, amely képes elmosni a kereskedelem és a művészetek közti éles határvonalat, és hidat emelni a különböző kultúrák közé. Ezt elsőként Warhol ismerte fel, ezért is tisztelgünk előtte az új, limitált palackkal.

Három különleges installációval készül az eseményre az Inota fesztivál két fényművészeti kurátora, Kálmán Mátyás és Besnyő Dániel is, akik Andy Warhol ikonikus Silver Clouds című munkájának parafrázisával, a látogatók aktív részvételét igénylő interaktív AI installációval és egy, kifejezetten a Hengermalom Silójának belső tereit megvilágító fényfolyosóval nyújtanak a látogatók számára izgalmas művészeti élményt. A kék színben úszó Refraction, vagyis fényfolyosó a sötétség és a fény találkozásának játékával formálja át a teret, kihangsúlyozva a rejtély és az elhagyatottság érzését, míg a Silver Clouds Parafrázis lebegő installációként teremt olyan fényvilágot, amely egyszerre tükrözi a helyszín régi ipari, nyers erejét és a modern művészeti kifejezésmód könnyedségét.

Az esemény zenei beszállítói a kísérletező elektronika képviselője, az alig néhány éve feltűnt, de azóta már a szcéna jelentős fesztiváljain rendszeresen fellépő Emcsi, a már legendásnak mondható definitív DJ, Infragandhi és az innovatív-eklektikus kortárs technót játszó Technokool lesznek, akik Karcis Gábor VJ fényművésszel kiegészülve töltik fel audiovizuális élményekkel a HENGERMALOM indusztriális tereit.

Merülj el a színek, fények, ízek és hangok forgatagában, és nézd meg a helyszínen az október 19-ig látható ABSOLUT WARHOL: The Other Half című pop-up kiállításon, hogyan gondolta tovább a youngart online galéria négy fiatal magyar képzőművésze, MixedFlo, Csorba Réka, Mucsi Balázs és Szőke Péter Jakab Andy Warhol kék ABSOLUT-festményét saját, egyéni stílusában!

Az ABSOLUT WARHOL ART PARTY fellépői:

Emcsi – AV produkció (21:10 – 22:00)

Infragandhi + Karcis Gábor VJ (22:00 – 00:30)

Technokool + Karcis Gábor VJ (00:30 – 02:30)

Az eseményen való részvétel biztonsági okokból korlátozott.

A támogatói jegy megváltásával a Valyo - Város és folyó Egyesület munkáját támogatod.

ABSOLUT WARHOL Art Party
Helyszín: HENGERMALOM (1117 Budapest, Hengermalom, út 51.)
Időpont: 2024. október 11. (péntek) 21:00 – 02:30
Belépő: 2500 Ft
Jegyvásárlás. Facebook-esemény.

 Ilyen lesz ABSOLUT WARHOL pop-up kiállítás egyik látványos installációja, a Refraction (csak tömeggel):

absolut_warhol_fenyfolyoso_650.jpg

https://recorder.blog.hu/2024/10/08/kortars_elektronika_es_lenyugozo_installaciok_egy_regi_gozmalomban_az_absolut_warhol_penteki_partija
Kortárs elektronika és lenyűgöző installációk egy régi gőzmalomban az ABSOLUT WARHOL pénteki partiján
süti beállítások módosítása