Börtönben a Pearl Jam volt menedzsere

2014.03.02. 15:37, subrecorder

EddieVedder.jpg
Ricky Charles Goodrich
-t, a Pearl Jam korábbi menedzserét még decemberben ítélte 14 hónap letöltendőre a bíróság, miután kiderült, hogy a zenekarral töltött négy éve során körülbelül 380 000 dollárt (nagyjából 88 millió forintot) lopott el Eddie Vedderéktől.

Mivel az 55 éves Goodrich (micsoda sztorihoz passzoló név!) már régóta gyanús volt nekik, a Pearl Jam még 2010-ben felbérelt egy magánnyomozót, hogy nézzen utána a volt menedzser (2006 és 2010 között dolgozott a zenekarral) pénzforgalmi ügyleteinek, és néhány bankszámlakivonat átvizsgálása után kiderült, emberünk az együttestől lopott pénzből fizette tartozásait, illetve a Pearl Jam hitelkártyáján vitte el családját többször nyaralni és vett méregdrága borokat. Goodrich harminchárom rendbeli lopás vádjából hatban bűnösnek bizonyult és ezeket be is ismerte, 14 hónapot fog börtönben tölteni. Letöltendőjét redukálhatta volna 6 hónapra, ha visszafizeti a zenekar pénzét, de ezt a kitűzött határidőig, február 28-ig, péntekig nem tudta megtenni, így büntetését várhatóan a jövő héten kénytelen lesz megkezdeni.


A POPTÖRTÉNET HÍRES PERES ÜGYEIRŐL ITT ÍRTUNK.

A Pearl Jam legutóbb tavaly októberben jelentkezett sorlemezzel, a Lightning Bolt alább teljes egészében meghallgatható:

https://recorder.blog.hu/2014/03/02/bortonben_a_pearl_jam_volt_menedzsere
Börtönben a Pearl Jam volt menedzsere
süti beállítások módosítása