Blur: tizenöt új szám, Damon Albarn: egy új klip

2014.02.27. 20:05, rerecorder


2014DamonAlbarn_Press_LindaBrownlee_110214.jpg

A tegnapi este jónak induló, de igazából felemás híre az volt, hogy Damon Albarn bejelentette, a Blur felvett tizenöt új számot, ám azok nem fognak egyhamar napvilágot látni, a mai nap viszont valami biztosan megtörtént: Albarn a címadó szám után bemutatta áprilisban érkező szólólemezének második klipjét is.

A Blur-frontember tegnap este az NME-díjátadón (ahol az NME Award For Innovation-különdíjat és Az év zenei pillanata díjakat kapta - utóbbit Noel Gallagherrel közösen) beszélt arról, hogy a Blurrel tizenöt új számot írtak és rögzítettek, de ez nem jelenti azt, hogy már kész is lenne egy nagylemez és, hogy ezeknek a felvételeknek a meghallgatására "még éveket várhatunk." Hát, kösz Albarn!

A BLUR-LEMEZRŐL MÁR TAVALY MÁJUSBAN AZT ÍRTUK, HOGY VAN RÁ ESÉLY.

Viszont április 28-án megjelenő első "rendes" szólóalbumához, az Everyday Robots-hoz közzétette a második beharangozó klipdalt - cserébe, vagy mi. Ez a szám már jobban illik az előzetesen folksoulosnak titulált lemezhez, a Lonely Press Play című felvétel ráadásul a melankolikus, magányos Albarn-dalok sorába is jól illeszkedik. A klip legnagyobb érdekessége, hogy maga a frontember forgatta egy tablettel magányos utazásai során Tokiótól Dallasig, Észak-Koreától Izlandig angol helyszínekkel színezve. Ha pedig valaki úgy érzi, ő még jobb videót forgatna Damonnak, erre is van lehetőség, a Brian Enoval közös Heavy Seas Of Love című szerzeményhez meghirdettek egy videopályázatot, amelynek részletei itt láthatók.

a Lonely Press Play Albarn által felvett utazós videója:


a lemez címadó számának klipje:

Címkék: damon albarn blur
https://recorder.blog.hu/2014/02/27/blur_tizenot_uj_szam_damon_albarn_egy_uj_klip
Blur: tizenöt új szám, Damon Albarn: egy új klip
süti beállítások módosítása