Divat&magyar: KITIN

2014.02.20. 18:26, Frontrecorder

kitinindex.jpg

Habár ez a mostani hirtelen tavaszias klíma még csalóka, azért már nem árt felkészülni arra az időszakra, amikor lengébb öltözetre válthatunk. Akár mint a K I T I N 2014-es tavaszi/nyári kollekciójának darabjai, melyek sallangmentes, praktikus, ugyanakkor finoman artisztikus, formákban, színekben és mintákban egyaránt merészen egyedi városi viseletek - elsősorban a bátrabban öltözködő fiúknak/férfiaknak. A nagyon fiatal, mindössze néhány hónapja létező márkát - amelynek vezérelve a szándékos esetlegesség - annak alapítója és tervezője, a tavaly a MOME textilszakán végzett Varga Flóra mutatja be.

Magunkról: Az élet tünékeny jelenségeire, a világ változásaira, gazdagságára való vizuális reflektálás.

Mióta: 2013 ősz

Kik:  Varga Flóra egy személyben.

Kiknek: Nyitott, bátor vizuálisan érzékeny embereknek.

Mottó: Ne vedd magad túl komolyan.

kitin1.jpg

Inspirációk: Szeretek kutatni és összefüggésekre bukkanni. Szóval az inspirációnak nem szabok gátat, viszont a sok kis benyomást rendező gondolatiságot komolyan veszem, és aztán durván szelektálok. Ez egy hosszú folyamat, amíg a téged ért hatásokból leszűrődik valami tiszta, és erős dolog. Mostanában a különböző rendszerek, labirintusok, útvesztők foglalkoztatnak, valamint a Duchamp 1200 szeneszsákos installációja által felvetett gondolat. Szeretem, ha egy hangulat, téma, gondolat az egész kollekción a lehető legkövetkezetesebb és leggazdagabb módon jelenik meg.

Anyagok: Szeretek saját magam által megfestett, maratott, mintázott alapanyagokkal dolgozni, illetve a különböző, karakteresen eltérő anyagminőségekkel kísérletezni egy-egy ruhadarabnál.

Színvilág: A színvilág mindig az adott koncepciótól, inspirációtól függ - jó, ha a színek az adott koncepciót alátámasztva tudnak élni.

kitin3.jpg

Egyedi jegyek: Egy rendezőelv mentén a kézzel rajzolt, festett minták (akár közvetlenül az anyagra is) esetlegességeinek, karakterének kihasználása, valamint a kísérletezésen, modellezésen alapuló funkcionalista szabászati megoldások alkalmazása - a formák, és a felületek arányaival való kísérletezés.

Stílus / koncepció: A gondolatiságon, koncepción belül a véletleneket és esetlegességeket élni hagyó szemlélet.

Következő kollekció: A 2014-es téli kollekció inspirálója Harry Houdini kora és munkássága.

Vízió: Növekedni, kollaborálni, fejlődni, kísérletezni.

Kedvenc / a márkához passzoló zene:

Legnagyobb eredmény: A bemutató a 2013-as Marie Claire Fashion Days-en.

Árak: 12 000-től 50 000 forintig.

Üzlet/showroom: Az új kollekció a TheGardenStudióban érhető el.

kitin2.jpg


Fotók: Tóth Kristóf

https://recorder.blog.hu/2014/02/20/divat_magyar_kitin
Divat&magyar: KITIN
süti beállítások módosítása