Divat&magyar: GALLA

2014.01.31. 20:53, Frontrecorder

gallaindex.jpg

Mi könnyedén el tudjuk képzelni, hogy olyan ruhákat hordhatnak majd a (nem túl távoli) jövő nagyvárosainak lakói, mint amilyeneket itt és most tervez Galla Zoltán Péter, aki GALLA márkanév alatt a dizájnos öltözködés híveit célozza meg finoman futurisztikus, minimalistán elegáns női és férfi kollekcióival. A GALLA tavaly év vége óta az angol piacon is jelen van a The Glow nevű, hazai tervezők darabjait kínáló webshopon keresztül, a ruhák mellett ékszereket és táskákat is kínál, és zenében legjobban a modern, kifinomult és szexi house passzol hozzá.

Magunkról: Jövőbe tekintő, letisztult, egyszerű és karakteres - így tudnám jellemezni a GALLA márkát. Az egész munkásságomat a nagyvárosi élethez és ahhoz a felvetéshez igazítom, hogy "milyen ruhákat fogunk majd a jövőben hordani?"

Mióta:
Tavaly nyarán diplomáztam a KREA divattervező szakán, a diplomamunkám volt az első nagyobb kollekció, de már 2-3 évvel korábban is készültek értékesítésre szánt ruhák.

Kiknek:
 Azok számára készülnek a ruhák, akik különleges, egyedi dizájntermékeket keresnek.

galla1.jpg

Inspirációk:
A legtöbbször a kortárs építészetből, bonyolult természeti struktúrákból, esetleg egy elképzelt, modern, futurisztikus világképből inspirálódok.

Anyagok:
Szeretem az áttetsző, könnyed, sportos anyagokat. Az egymáson lévő rétegek látványa gyakran érdekel, de az építészethez köthető érdeklődésem az anyaghasználaton is visszatükröződik, sokszor használok fémes vagy üvegszerű anyagokat. Ezeken kívül alternatív anyagok, érdekes felületek is be szoktak kerülni a kollekciókba.

Színvilág
: Legtöbbször sötét színeket használok, ez egyfajta eleganciát, erőt ad a viselőjének. Nagyon szeretem a kék árnyalatait, az ezüstöt, az aranyat.

Egyedi jegyek:
Látványos, különleges anyaghasználat, letisztult, minimál stílussal ötvözve.

galla2.jpg

Stílus / koncepció:
 Ez a stílus egy magabiztos, erős karaktert igényel, olyat, aki szereti a nagyvárosi, mozgalmas életmódot. A női karakterem erős és határozott, a férfi kifinomult és kreatív.

Következő kollekció:
A tavasz/ nyári kollekcióban rengeteg fehér ruha van, ez adja az alapját. A fehéret élénk naranccsal és kék printekkel egészítettem ki. A színeken kívül az átlátszó és hálós anyagok használata volt meghatározó.

Vízió
: Szeretném bővíteni a The Glow-t (melynek a kreatív munkálatait én felügyeltem), további magyar tervezők bevonásával. Tavasszal nyit a showroom, a Csengery utcában lévő stúdiót onnantól kezdve előzetes bejelentkezés alapján bárki meglátogathatja, bárki válogathat a termékek közül.

Kedvenc / a márkához passzoló zene:
 

Legnagyobb eredmény: Decemberben a The Glow által ott voltak a GALLA ruhák a Piccadilly Circus-nél nyílt pop up store-ban.

Árak:
15 000-től 150 000 forintig

Üzlet vagy showroom:
tavasztól showroom a Csengery utca 12.-ben. Ezenkívül a Mono-ban több mint három éve megtalálhatóak a termékeim.


A GALLA ékszerek imázsvideója:


Fotók: Mark ViszlayCsoboth Edina
https://recorder.blog.hu/2014/01/31/divat_magyar_galla
Divat&magyar: GALLA
süti beállítások módosítása