Heti Top 10: a legsületlenebb pizzás nevű zenekarok

2014.01.12. 20:53, Frontrecorder

pizzaface.jpg

A héten tette közzé első klipjét a Pizza Underground, azaz Macaulay Culkin & co. poénzenekara, akiket ráadásul halálosan megfenyegetett egy bizonyos Personal & The Pizzas nevű együttes, mert hogy ellopták az ő ötletüket. Ráharaptunk a témára, körbenéztünk pizza és zene témában, egészen pontosan a pizzás nevű zenekarokra fókuszáltunk, és a kutatásunk alapján két dolgot állíthatunk biztosan: 1. pizzáról, pizzázásról dalokat író zenekarból van egy csomó, 2. a pizzás nevű zenekarok mind őrültek így vagy úgy. Kiválogattuk a tíz szerintünk legsületlenebbet.

10. Pizzaman

Norman Cook, azaz Fatboy Slim egy mellékprojektje a sokból. 1995-ben volt egy albumuk Pizzamania címmel, a bohókás beatzenét ötvözték a laza bigbeattel és a hard house-szal, és leginkább poénkodás volt az egész. Az egyik nagy slágerük, a karneváli Sex On The Streets:

9. Total Fucking Pizza Party

Oaklandi electro-hiphop duó néhány évvel ezelőttről, szellemes, vicces-gúnyos hangvételű szövegekkel. Ez a daluk egy tök jó kis sláger:

8. Pizza!

Besorolhatatlan zenét játszó Los Angeles-i zenekar, de ha azt mondjuk olyan, mintha a korai Devo összekutyulódna és a Vampire Weekenddel, valamennyire megfogtuk. Feldolgoztak egy Bowie-dalt is egy 2012-es tribute lemezre, ez az ugyanabban az évben megjelent We Come From The Swamp című albumukról a Get Exited!:

7. The Anarchist Pizza Society

Connecticuti akusztikus folkpunk duó, hol vicces, hol komoly dalokat írnak, két kedvenc témájuk az anarchia és a pizzázás. 2011-es albumuk címe No Gods, No Slices, az alábbi számuk a 2012-es lemezükről való, ez lehetne a kiáltványuk is:

6. Pizza Posse

Pizzakattanásos "gangsta rapper" bagázs Torontóból (az egyiküket úgy hívják, MC Fuck You, húúú), bár valami azt súgja, nem egészen komoly itt a keménykedés. Mindenesetre, a hitvallásukkal nem finomkodnak: a pizza nem köcsögöknek való!

5. Naked Pizza

Improvizatív jazzpunkot játszó kompánia az arizonai Phoenixből. Tavaly novemberben jelent meg a This Is Not An Album című minialbumuk, ezen található a Songs About Depression Sell Records:

4. Pizza Girl

A kilencvenes években kifejlődött, kifejezetten a japán piacra szánt olasz eurodiszkó/hi-nrg-irányzat, a szupergyors eurobeat (vagy másik nevén hyper techno) megvan? Nem csoda, ha nincs, a világnak ezen a részén ez szinte alig ismert, a távol-keleti országban viszont még külön csapat tánc is társul hozzá, a Para Para. A eurobeat királynője Clara Moroni, az ő egyik alteregója volt a Pizza Girl, ez az első dala 1997-ből. Vigyázat: addiktív!

3. Pizza Boys

Maradjunk még az italodiszkónál - igaz, ezt a 2000-es számot egy osztrák írta. Itt is muszáj figyelmeztetnünk, hogy aki egyszer meghallgatja, nehezen fogja kiverni a fejéből, úgyhogy csak saját felelősségre. "Tomato mozarella, pizza bella, pizza bella, salami magerita, pizza baka dolchevita".

2. Pizza Enrico

Ő sem olasz, hanem finn, egy zenész-parodista, aki hazájában kultikus népszerűségnek örvend ezzel a 2003-as dalával. Északi trash humor - csak erős gyomrúaknak!

1. Pizza Face

Trash után thrash: ez a pizzaimádó philadelphiai zenekar végre valódi értelmet adott a crust zenének (a crust angolul a pizza szélét is jelenti)! 2009-ben jött ki a stílusteremtő - pizzacore, valaki? - EP-jük, aztán tavaly év végén előrukkoltak egy új számmal, és mit ad isten, hamarosan együtt játszanak a Pizza Undergrounddal - a pizzakör bezárult. Íme egy "klasszikusuk", erről a bizonyos Pleasure To Chill EP-ről a Calzone Killzone:

További ajánlataink:

Pizza Boys

Pizza Fish

Pizza Gratis

Surprise Pizza Party

Extra feltétek:

Az ausztrál Touch Sensitive tavalyi synth wave-slágerének klipje, benne egy mélabús pizzafutárral, aki nem is pizzát visz házhoz:

És végül, a mongol Mr. Pizza étteremlánc gyerekekkel készült reklámklipje - hát nem ennivalóak?

Címkék: pizza heti top 10
https://recorder.blog.hu/2014/01/12/heti_top_10_a_legsuletlenebb_pizzas_nevu_zenekarok
Heti Top 10: a legsületlenebb pizzás nevű zenekarok
süti beállítások módosítása