Nyerj raj rhythm & blues válogatáslemezt és rázd a Soul Cure buliján!

2013.12.20. 13:34, Frontrecorder

jmanlp062_1.jpg

(X) A legtanárabb lemezgyűjtő-dj-ket bemutató Soul Cure bulisorozat idei utolsó vendége - Florian Keller és Miles Cleret után - az angol Liam Large, akinek a régi amerikai rhythm & blues a fő kattanása. A csóka a legendás londoni rhythm & blues partisorozat, a Jukebox Jam házigazdája, illetve ugyanezen a néven kiadót és válogatássorozatot is felügyel. Ez utóbbi második része, a Jukebox Jam! Volume Two novemberben jelent meg, és most itt nálunk, a december 27-i Soul Cure parti apropóján megüthető, mint nyeremény.

liamlarge.jpgLiam Large (jobbra) kilenc éves kora óta gyűjti a lemezeket, de ma már ideje nagy részét kizárólag az 50-es, 60-as évek rhythm & blues és rockabilly kislemezeinek felkutatásával tölti. Pár éve megfertőzte mániájával a tavaly nálunk járt Jazzman Geraldot is, aki kezdetben próbált ugyan ellenállni, de mára ott tartunk, hogy több mint harminc kislemez és a most novemberben megjelent második válogatás után a Liam által felügyelt Jukebox Jam a Jazzman Records legsikeresebb alkiadója.

A 40-es évek közepétől a 60-as évek derekáig tartó periódusból szemezgetett 23 obskúrus gyöngyszemet egybegyűjtő Jukebox Jam! Volume Two kompilációba itt lehet belehallgatni.

Jó-jó, de pontosan milyen lemezeket csempésznek ki ezen az estén a dj-k a régi zenegépekből? Lesz r’n’b, rockabilly, soul, mambo, jump blues, twist, shake, rock & roll, ska, popcorn, calypso, go-go, exotica, afro-latin és swing. Ahogy emberünk mondja: “forró tánczenék keveréke a huszadik század közepéből".

Az idei utolsó ingyenes Soul Cure-esten, december 27-én a Fogas Házban Liam Large mellett a szervező-házigazdák, DJ Gandharva és DJ Von Yodi mennek át két lábon járó wurlitzerbe.

Aki ott lesz, az a pöpec buliélmény mellett a Jukebox Jam! Volume Two cd-válogatással is gazdagabb lehet. Három darabot nyerhetnek azok az olvasóink, akik

- megnyomják a Like/Tetszik gombot itt a cikk felett ÉS

- lájkolják a Recorder Facebook-oldalát ÉS

- lájkolják a Budabeats Facebook-oldalát ÉS

- visszajelölik, hogy ott lesznek a buli Facebook-eseményoldalán ÉS

- küldenek egy e-mailt Jukebox Jam tárggyal a jatek@recorder.hu címre ÉS

- akiket kisorsolunk.

A sorsolás december 27-én délben lesz, a nyerteseket e-mailben értesítik a szervezők.

FONTOS: a cd-t a bulin lehet átvenni!

A válogatáson szereplő egyik tüzes dal, Mary Ann Fishertől a Put On My Shoes:

https://recorder.blog.hu/2013/12/20/nyerj_raj_rhythm_blues_valogataslemezt_es_razd_a_soul_cure_bulijan
Nyerj raj rhythm & blues válogatáslemezt és rázd a Soul Cure buliján!
süti beállítások módosítása