Nyerd meg a 17 éves Birdy új cd-jét!

2013.11.26. 15:44, Recorder.hu

birdy_gugg_650.jpg

(X) Noha Jasmine van den Bogaerde azaz Birdy még bőven tinédzser, máris elmondhatja magáról, hogy olyan legendákkal dolgozott együtt, mint Ryan Tedder (Beyonce), Dan Wilson (Adele), Rich Costey (Muse, Arctic Monkeys, Sigur Ros). A gitáros-zongorista-dalszerző-énekeslány ősszel megjelent második albuma - amely ismét letarolta a világ sikerlistáit - már itthon is kapható, sőt a magyarországi forgalmazó Magneoton jóvoltából a Recorder olvasói közül hárman ajándékba is megkaphatják.

Ha Birdy szüleinek szegeznénk a kérdést, lehet-e a zenélést elég korán kezdeni, a válasz valószínűleg nemleges lenne. Lányuk 7 évesen kezdett el zongorázni, 8 évesen pedig már komponált. Ezek után szinte nem is meglepő, hogy alig több mint 12 éves korában So Be Free című saját dalával megnyerte az angliai Open Mic tehetségkutatót. A versenyről és annak fináléjáról később a BBC Radio 1 interjújában azt nyilatkozta, hogy „nagyon cool élmény” volt.

2011-es debütáló single-je, a Bon Iver-féle Skinny Love újragondolása az angol kislemezlista 17. helyéig jutott, Ausztráliában ötszörös platina lett, és a Vámpírnaplók egyik epizódjában is felcsendült. Nem sokkal ezután megjelent első albuma, mely sajátosan interpretált feldolgozásaival és jellegzetes, bensőséges atmoszférájával Belgiumban, Hollandiában és Ausztráliában egyaránt az albumlista első helyezettje lett, és világszerte több mint 1,4 millió példányszámban kelt el. És Birdy ekkor még mindig csak 15 éves volt!

Egy évvel később Just a Game című dala Az éhezők viadala egyik hivatalos soundtrackje lett, a Mumford & Sons zenekarral közös Learn Me Right pedig a Pixar egyik 2012-es sikerfilmjében hangzott fel, melynek köszönhetően a hampshire-i tini megkapta első Grammy-jelölését. Birdy kislemezeiből eddig összesen 3 millió példány fogyott, ami meglehetősen szép eredmény annak fényében, hogy állítása szerint „csak azt csinálja, amit szeret”. Nemrég megjelent fenomenális második albumán egy érettebb előadóval találkozhat a hallgató, egy olyan 17 éves lánnyal, aki mély dolgokról énekel őszinte dalokat, melyeket ő maga írt. A lemez fő erőssége, hogy kiforrottsága ellenére megőrizte a Birdy-re olyannyira jellemző ártatlan, tiszta hangzást. A munkálatokban rengeteg híres és elismert szakember vett részt: többek között Ryan Tedder (One Republic) és Sia Furler gazdagítják a közreműködők sorát. A lebilincselő Wings című első single ideális beharangozója a lemeznek, mely tökéletes menedékül szolgálhat a léleknek a hűvös hónapokban.

Birdy Fire Within című cd-jének egy-egy példányát az a három szerencsés olvasó nyerheti meg, aki


birdy_firewithin_200.jpg- megnyomja a Like/Tetszik gombot itt a cikk felett ÉS

- lájkolja a Recorder Facebook-oldalát ÉS

 lájkolja a Magneoton Facebook-oldalát ÉS

- küld egy e-mailt Birdy tárggyal a jatek@recorder.hu címre ÉS

- akit kisorsolunk.

A sorsolás december 2-án, hétfőn 12 órakor lesz, a nyerteseket e-mailben értesítjük.

Birdy új cd-je megvásárolható a Magneoton webshopjában is.

A Light Me Up videoklipje pedig megnézhető itt:

https://recorder.blog.hu/2013/11/26/nyerd_meg_a_17_eves_birdy_uj_cd-jet
Nyerd meg a 17 éves Birdy új cd-jét!
süti beállítások módosítása