Premier! Tea Road - Up N' Down Part 2

2013.11.20. 14:34, Frontrecorder

tearoad.jpg

Idén májusban nálunk debütált a Tea Road az Up N' Down című dupla albumának második részéről négy számmal. Most itt a második lemez befejező három dala, amely ismét jól jellemzi a budapesti pszichedelikus indierock zenekar stiláris szerteágazását.

tea_road_upndown_part2_cover.jpg"Az Up N' Down lemezzel egy komoly lépést tettünk afelé, hogy még inkább kiszélesedjen a zenei palettánk. A 15 dal sokféle világot képvisel. Vannak zajosabb momentumok,vagy utazósabb dalok, de a drum'n'bass-től kezdve a Deftones-os zúzáson át a Pink Floyd-os elszállásokig tényleg minden jelen van a lemezen. A most megjelenő utolsó három dal is ezt tükrözi" - összegezte nekünk a most teljessé vált anyagot az alapító-dalszerző Bereczki Zoltán. A három újonnan bemutatásra kerülő dalról pedig a következőket mondta: "A Today Is Our Tomorrow az egyik kedvenc dalom a lemezről, már két évvel ezelőtt kész volt és eredetileg az Up N' Down első részén jelent volna meg, de aztán jobban illeszkedett a második rész dalai közé. A Never Stop egy lazább, monoton dal, kicsit elektrós dobhangzással. A dupla lemez záró és egyben címadó dala az Up N' Down, aminek egy korábbi verziója már rajta volt a tavaly decemberben megjelent Drive-in EP-n. Ezeket a dalokat is az AbNormal stúdióban vettük fel Phillip mester vezetésével, aki ezúttal a masteringben is közreműködött, a keverést pedig, ahogy a korábbi lemezeinken is, Takács Zoltán Jappán (Heaven Street Seven, Soerii & Poolek készítette."

A dupla lemez számlistája a következő:

Up N' Down Part 1

1.Just Because
2. Colours
3. Circles
4. Family Trees
5. Natural Born Dreamers
6. Out of Control
7. Rebuild It Again
8. Put The Record On

Up N' Down Part 2

1. Switch Song
2. Drive-in
3. Afterparty (Bring Me Some Alcohol)
4. Take Off My Weight
5. Today Is Our Tomorrow
6. Never Stop
7. Up N Down

A Tea Road legközelebb most pénteken, november 22-én a Gozsdu Manó Klubban koncertezik, és több premierrel is készülnek: eljátszanak két még kiadatlan, vadonatúj dalt, továbbá itt mutatkozik be a közönségnek a zenekar nyáron érkezett új dobosa, aki az élő felállásban is változást hozott. Bereczki Zoltán szavaival: "Én elektromosra cseréltem az akusztikus gitárt, így sokkal vastagabb lett a hangzás, plusz végre bevetjük a samplert is, ami mindig is hiányzott a korábbi koncertekről. Így először kaphatnak 100%-os Tea Road hangzást élőben a rajongóink." A koncert Facebook-eseményoldala itt, alább pedig a Tea Road Up N' Down című dupla albumát lezáró három felvétel:

Címkék: premier album tea road
https://recorder.blog.hu/2013/11/20/premier_tea_road_up_n_down_part
Premier! Tea Road - Up N' Down Part 2
süti beállítások módosítása