We'll Be Your Mirror - magyar előadók Lou Reed-emlékkoncertje a Musiclandban

2013.11.01. 23:29, rerecorder

well be_1.jpg

Fiatal magyar előadók fogtak össze, hogy a 2013. október 27-én elhunyt rocklegenda, Lou Reed munkássága előtt tisztelegjenek. A We'll Be Your Mirror - Egy este Lou Reed emlékére című akusztikus koncertest november 6-án 18.00-20.00 óra között lesz a Musiclandben.

Az ingyenes koncerten fellép Dányi Krisztina (Morningdeer), Barkóczi Noémi, Frenk, Hó Márton, Szabó Benedek (Zombie Girfriend), Sallai László (Sommersault Boy, Zombie Girfriend, Broken Cups), Nagy Gergely (E Sávok, Zombie Girfriend, Fél Fény), Futó Péter (Fél Fény, E Sávok, Galaxisok) és az Aires Altos.

A koncert Facebook-eseményoldala

A FEKETE ANGYAL HALÁLDALA - LOU REED-NEKROLÓGUNK.


Laurie Andrerson, Lou Reed felesége, tegnap, október 31-én tette közzé megemlékezését férjéről, az East Hampton-i hetilapban, az East Hampton Starban, melyből kiderül, hogy a New York-i művészek ebben a várostól észak-keletre, Long Island csücskében fekvő csendes kisvárosban érezték a legjobban magukat. A rövid szövegből azt is megtudjuk, hogy Reed már kórházban lehetett egy ideje, és Anderson megígérte neki, hogy kihozza onnan, az egykori Velvets-vezető pedig utolsó napjait ebben a meghitt, számára oly fontos környezetben töltötte, boldogságban. "Vasárnap reggel halt meg, miközben a fákat nézte és végezte a tai chi híres 21 mozdulatos formáját, de csak úgy, hogy zenész kezeit mozgatta a levegőben. Lou egy herceg volt és egy harcos, tudom, hogy a világ fájdalmairól és gyönyörűségeiről szóló dalai nagyon sokakat töltenek el azzal az elképesztő örömmel, amit ő érzett az élet iránt." A teljes, megindító szöveg így hangzik angolul:

To our neighbors:

What a beautiful fall! Everything shimmering and golden and all that incredible soft light. Water surrounding us.

Lou and I have spent a lot of time here in the past few years, and even though we’re city people this is our spiritual home.

Last week I promised Lou to get him out of the hospital and come home to Springs. And we made it!

Lou was a tai chi master and spent his last days here being happy and dazzled by the beauty and power and softness of nature. He died on Sunday morning looking at the trees and doing the famous 21 form of tai chi with just his musician hands moving through the air.

Lou was a prince and a fighter and I know his songs of the pain and beauty in the world will fill many people with the incredible joy he felt for life. Long live the beauty that comes down and through and onto all of us.

— Laurie Anderson
his loving wife and eternal friend

az első The Velvet Underground-lemezen, az 1967-es The Velvet Underground & Nico-n hallható az I'll Be Your Mirror című dal - mely különben a szintén VU-számcím alapján elkeresztelt All Tomorrow's Parties fesztivál testvérrendezvényeként már szerepelt fesztiválcímben - változata adta az esemény címét, a szerzemény eredetije itt hallható:

https://recorder.blog.hu/2013/11/01/we_ll_be_your_mirror_magyar_eloadok_lou_reed-emlekkoncertje_a_musiclandban
We'll Be Your Mirror - magyar előadók Lou Reed-emlékkoncertje a Musiclandban
süti beállítások módosítása