Magyarradar: Norwell (+ exkluzív podcast)

2013.10.18. 15:51, Frontrecorder

norwell.jpg

A budapesti Farbwechsel kiadó vezetőjének formációja, a SILF már bemutatkozott ugyanitt, most a konzisztensen építkező, nemzetközileg is egyre elismertebb label egy másik alapítóján a sor. Semsei Balázs a kétezres évek végén dj-ként tűnt fel a budapesti partiszíntéren, majd a zeneírási szárnypróbálgatós időszak után (első saját trekkjei Elbow Room néven jelentek meg), egy hangzásbeli váltással született meg jelenlegi alteregója, a hetvenes évek kosmische musikját hipnotikus mai minimal technóba ágyazó Norwell. Magyarradarunkra kerülése alkalmából Balázs egy podcast mixet is készített csak nekünk.

harmoniacover.jpgMegalakulás éve: 2011

Stílus: Bittersweet synth psychedelia

Hatások: Elalvás előtti 15 perces forgolódás, arpeggio futamok

Kiadók: Shabu Recordings, Box Records

Történet: Több hangszeren is játszottam gyerekkoromban, ezért a zenélés nem volt idegen tőlem, elektronikus zenével viszont csak 2007-2008 tájékán kezdtem el komolyabban foglalkozni. Először autodidakta módon számítógépen írtam zenéket, aztán barátaim hatására teljesen magával ragadott a hardverek, analóg cuccok világa. Ez a zenéim hangzásvilágát is teljesen megváltoztatta, ezért hoztam létre a Norwell alteregót 2011-ben. Jelenleg csak effektezésre és felvételre használok számítógépet, minden más azon kívül történik, de tervezek egy EP-t, ahol ezeket is egy kazettás felvevő/keverő fogja helyettesíteni. Idén jelent meg az első saját EP-m a kanadai Shabu Recordings-nál, ami a kiadó legsikeresebb kiadványa lett hallgatottság és eladások szempontjából. Ezután nem sokkal jött a második megjelenésem, a szintén kanadai Box Records-nál, amire egy Applescal-remix is került (balra látható a borítója). Ez a két EP nagyjából egy albumnak tekinthető, mivel a zenéket egy időszak alatt írtam, ugyanazokkal a hangszerekkel és kb. 1-1,5 évet vártam arra, hogy megjelenhessenek. A zeneírás mellett 2012-ben négyen megalapítottuk a Farbwechsel labelt, aminek napi működéséből sajnos egyéb teendőim miatt kimaradtam, de mindenképp családtagnak érzem magam.

Megjelenések: I Kissed The Sun (Shabu Recordings – 2013); Harmonia (Box Records – 2013)

Ez pedig a legfrissebb remix Norwelltől:

Küldetés: folyamatosan "zenei” úton lenni, fejlődni

Jövőkép: Idei tervem, hogy összerakjam az élő szettemet. Emellett szeretnék egy vinyl megjelenést, ami ha minden a tervek szerint halad 2014 elején meg is valósul a Shabu Recordings-nál. Középtávú tervem, hogy végre összeállítsak egy EP-t a Farbwechselnek. Ami viszont a legfontosabb: több időt szeretnék zenéléssel tölteni.

Szexepil: -

Mellékprojektek: Kollaborációk, elsősorban S Olbrichttal és más hazai zenészekkel. Ezeket szeretném bővíteni további hazai, illetve külföldi zenészekkel.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Részese lehetek a Farbwechsel családnak, ami szerencsére egyre nagyobb elismerésnek örvend itthon és külföldön egyaránt. Emellett minden egyes külföldi/hazai meghívás, cikk, recenzió, komment, üzenet, Soundcloud like zenészektől/nem zenészektől elismeréssel tölt el.

Bemutatkozása mellé Norwell egy mixet is rögzített számunkra, amelyhez a következő kommentárt fűzte: "Eddig csak 'klasszikus' értelemben vett dj mixeket csináltam, amik nagyon hasonlítottak a szettjeimre, a podcast kicsit új terep volt számomra. Az volt a célom, hogy egy minél eklektikusabb összeállítást készítsek - elsősorban azokból a zenékből, amiket leggyakrabban hallgattam az elmúlt időszakban -, elszakadva a dj-szettekben játszott trekkektől. A szelekcióba az aktuális kedvencek mellett tehát olyan zenék is kerültek, amik nagyon közel állnak hozzám, viszont korábban a koncepció miatt mindig kimaradtak a mixeimből: a nagy favoritok (Aphex Twin, Atoms For Peace, Arclight, Caribou stb.) mellett például néhány saját és Farbwechsel-közeli, megjelenés előtt álló zenét is tettem bele. Elszállt elektronika house-on át a már-már popos dallamokig."

Íme tehát a Norwell podcast, a számlista után: 

01. Donato Dozzy - Vaporware 03
02. Alpár - Sphenisciformes
03. Norwell & S Olbricht - 12% Morphine
04. Patricia - Waiting for Alexis
05. Soosh - The Way You (The Cyclist remix)
06. Huerco S - Chun-Kee Player
07. S Olbricht - Sibu (feat Carla Under Water)
08. Aisha Devi - Popular Science (Willie Burns remix)
09. Freaks & Stella Attar - We Move (Tevo Howard remix)
10. Aphex Twin - Fingerbib
11. Atoms For Peace - Amok
12. Arclight - Barrel of a Gun
13. Caribou - The Barn
14. Imre Kiss - Midnight Wave

https://recorder.blog.hu/2013/10/18/magyarradar_norwell_exkluziv_podcast
Magyarradar: Norwell (+ exkluzív podcast)
süti beállítások módosítása