Magyarországon is elindult a Google zenei szolgáltatása

2013.10.02. 13:42, Frontrecorder

googleplayindex.jpg

A Google idén tavasszal indult, egyértelműen a Spotify és társai babérjaira pályázó zenei szolgáltatását mi is kiveséztük. A Google Play Music All Accessen belül közel 18 millió dalt hallgathatunk és vásárolhatunk meg, a Music Managerben Gmail fiók birtokában saját meglévő zenéinket tárolhatjuk és hallgathatjuk bárhol, bármikor, továbbá a Google zenegyűjteményéből saját ízlésünk szerinti reklámmentes online rádiót alakíthatunk ki. A szolgáltatás mostantól itthon is elérhető - androidos okostelefonon, táblagépen, illetve PC-n.

googleplaylogo.jpgA Google Play Zenében a saját rádióadó előfizetéshez kötött szolgáltatás, amely most, az első 30 napban mindenkinek ingyenes. Aki a próbaidőszak után rögtön - de legkésőbb november 15-ig - úgy dönt, hogy feliratkozik a Google Play Zenére korlátlan hozzáféréssel, annak havi 1650 forintba kerül az előfizetési díj, aki november 15. után fizetne elő, 1950 forintos havidíjjal kell számoljon.. 

A Google Play Zenében a nagy- és független kiadós külföldiek mellett népszerű hazai előadók dalait is megtaláljuk (pl. Ákos, Cserháti Zsuzsa, Dopeman, Irie Maffia, Magna Cum Laude, Majka, Tankcsapda, The Carbonfools, Yonderboi), de a magyar kínálat azért még lehetne jóval bőségesebb

A magyar előadók egyébként maguk is csatlakozhatnak majd a Google zenei repertoárjához a Google Play Artist Hub segítségével. Az Artist Hubban az egyszeri 25 dolláros belépési díj befizetése után létrehozhatják saját mini áruházaikat, egyedi árazással, a bevétek 70%-át pedig meg is tarthatják maguknak.

Pléh Dániel

https://recorder.blog.hu/2013/10/02/magyarorszagon_is_elindult_a_google_zenei_szolgaltatasa
Magyarországon is elindult a Google zenei szolgáltatása
süti beállítások módosítása