Karibi hangulatú pálinkakóstolás a várban

2013.09.26. 13:12, Frontrecorder

palinkafeszt.jpg

(X) Az őszi pálinkakóstolás a Budai várban kezdődik! A tavaszi, belvárosi rendezvény után ősszel ismét Budapest egyik legimpozánsabb helyszíne ad otthont a Pálinka- és Kolbászfesztiválnak. Október 3. és 6. között a magyar párlatok mellett a látogatók a Karib-térség hangulatával és nemzeti italukkal, a rummal ismerkedhetnek meg. A nagy sikerre való tekintettel pedig ismét indul a Rézangyal blendelő kurzusa.

Október 3-6. között, immár hetedik alkalommal várja a látogatókat a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál. Tavasszal hazánk legjobb pálinkái a belvárost, az Erzsébet teret hódította meg a rendezvény, most pedig visszatér a megszokott környezetbe, a Budavári Palotába és annak Hunyadi Udvarába. A gasztronómiai kirándulást ezúttal huszonöt pálinkafőzde, tíz kolbászkészítő, bor- és sajttermelő biztosítja.

A vállalkozó kedvűek akár saját pálinkát is készíthetnek a Rézangyal standjánál. A blendelő kurzus során a résztvevők négyféle szilvapálinkából alkothatják meg saját házasításukat, amelynek illatát, ízét és alkoholfokát is maguk állíthatják be.

A fesztivál idén nem csupán egy országot, hanem egy egész térséget lát vendégül. A Karib-szigetek hangulata a programokban és különleges ételek formájában is visszaköszön majd. Hangsúlyosak lesznek továbbá a térségből származó koktélok, amelyek alapjául minden esetben a rendezvény vendégpárlata, a rum szolgál majd.

A fesztivál ezúttal is készpénzmentes lesz. Az elektronikus fizetőrendszer célja továbbra is az, hogy megkönnyítse a kóstolás menetét. A jegyeket elővételben és a helyszínen is be lehet szerezni, a belépő ár pedig ezúttal is tartalmaz egy kóstolópoharat. Vasárnapra idén kedvezményesen lehet jegyet váltani.

A nagyszínpad programja:

Október 3. Csütörtök
18.00: Szabó Balázs bandája
20.00: MEGLEPETÉS FELLÉPŐ

Október 4. Péntek
18.00: Bohemian Betyars
20.00: Kerekes Band

Október 5. Szombat
16.00: Zombori
18.00: RomUngro Fiúk
20.00: Gypo Circus

Október 6. Vasárnap
16.00: Galileo
18.00: Cimbaliband
20.00: Besh o Drom

Nyitva tartás:

Csütörtök: 14-24h
Péntek: 14-02h
Szombat: 12-02h
Vasárnap: 12-22h

Belépő:

Napijegy: 2000 Ft
Vasárnapi kedvezményes jegyár: 1500 Ft

További információk:

palinkaeskolbasz.hu

facebook.com/palinkafesztival

 

https://recorder.blog.hu/2013/09/26/karibi_hangulatu_palinkakostolas_a_varban
Karibi hangulatú pálinkakóstolás a várban
süti beállítások módosítása