Divat&magyar: Ghostmind

2013.09.19. 17:07, Frontrecorder

ghosmindindex.jpg

Újabb egyszemélyes fiatal brand mutatkozik be Divat&magyar rovatunkban:a budapesti Henter Apor Ghostmind márkanéven tervez és készít kis szériában sportosan laza, ugyanakkor stílusos streetwear felsőruhákat (női és férfi pólókat, trikókat, kapucnis pulcsikat) a nagyvárosi utcai sikk kedvelőinek. A menő ruhadarabok mintáit például a természet és a gótika inspirálja, zenében leginkább a dubstepre és a drum'n'bassre húzhatók rá. 

Magunkról

A Ghostmind egyedi tervezésű és kisszériás darabjai mindennapi használatra készülnek, céljuk, hogy kényelmes viseletet biztosítsanak, de ne tartozzanak a sportruházat kategóriába. A márka jellegzetessége az utcai viselet és a rejtett klasszikus formák ötvözete.

ghostmind1.jpg
Mióta: Novemberben lesz egy éves a márka.

Kik: Én készítek nagyjából mindent a tervezéstől a kivitelezésig, a nyári kapszula kollekciómban azonban besegített pár varrónő.

Kiknek: Olyanoknak, akik figyelnek a részletekre, nem céljuk kihívóan öltözni, de magabiztosságot, kifinomultságot szeretnének sugározni.

Mottó: ''Álmodozni nem elég!''

Inspirációk: Sok helyről merítek ihletet, például különböző korszakokból - kedvencem a gótika, azon belül a szimbolika, az építészet, a ruházat, a szobrászat -, a modern építészetből, a természetből, karakteres emberekből,  és minden másból, mi szemnek és fülnek ingere.

ghostmind3.jpg
Anyagok: Rugalmas pamutot használok leginkább, a részletek kidolgozásához viszont vásznat, bársonyt, posztót, brokátot és nem foszló anyagokat.

Színvilág: Fehér, fekete, szürkék, földszínek, de igazából nincsenek határok.

Egyedi jegyek: Gyakran használok mintákat, idén nyáron a buldogminta tette egyedivé a darabokat. A szokatlan anyagkombinációk és a kidolgozott részletek is ide tartoznak.

ghostmindbuldog.jpg

Stílus, koncepció:
 Laza városi viselet, mely határozott megjelenést kölcsönöz viselőjének.

Következő kollekció: A téli szezonra monokróm színvilággal készülök, ezt ellensúlyozom sok mintával, geometrikus és organikus formavilággal, anyag manipulálással és kollázzsal.

Vízió: A rövid távú tervek közt szerepel a terjeszkedés belföldön, a hosszú távú tervek közt ugyanez, csak külföldön.

Kedvenc / a márkához passzoló zene:  A tekintélyt parancsoló, epikus zenék adják az ihletet, mint például egy hiphop instrumentál a PP Music-tól:


vagy ez a 2007-es dubstep-szám The Bugtól, amiben Warrior Queen énekel:


De hogy ne csak a hidegrázós zenék közül közül legyenek példák, itt egy indie rock szám is, a Metric-től:


A márkát leginkább az elektronikus zene fejezi ki, azon belül is olyan irányzatok, mint a liquid drum'n'bass, liquid funk, dark drum'n'bass, illetve a dubstep. Például ez a PQM Project-remix:


vagy N-Type-tól a Dark Matter:


Legnagyobb eredmény: Az idei Central European Fashion Days-en való részvétel.

Legismertebb viselő: Ilyenről nem tudok, ugy, hogy oda nem írtam.

Árak: 5000-től 18 000 forintig

Üzlet / showroom: A ruhák a Retrockban és a Lollipop Factoryban kaphatók.

https://recorder.blog.hu/2013/09/19/divat_magyar_ghostmind
Divat&magyar: Ghostmind
süti beállítások módosítása