Hallgasd meg a Mazzy Star és a Chvrches új lemezét!

2013.09.16. 13:36, rerecorder

chvrches.jpg
Egy hét múlva, jövő hétfőn jelenik meg a Mazzy Star tizenhét év szünet utáni visszatérő albuma, a Seasons Of Your Day, szintén szeptember 23-án érkezik a Chvrches debütáló lemeze, The Bones Of What You Believe címmel. Mindkét lemez megjelenés előtt végighallgatható alább!

MazzyStarSeasonsOfYourDay.jpgA kaliforniai Mazzy Star a kilencvenes évekbeli folkos, pszichedelikus dream pop/slowcore műfaj egyik legfontosabb zenekara volt, mely három album után, 1996-tól - egy-két koncertet leszámítva - beszüntette működését, ám tizenöt évvel később, 2011-ben két új dallal visszatért, 2012-től újra elkezdett koncertezni, majd idén nyáron egy új dal kíséretében a visszatérő nagylemezt is bejelentette. Ami mostmár tényleg itt van, olyannyira, hogy rögtön végig hallgatható az egész. Mintha semmi sem változott volna az eltelt több mint másfél évtizedben, igaz a Mazzy Star eddigi lemezeit sem stiláris ugrások jellemezték, úgyhogy ismét örülhetünk egy álmodozós, lassú, olykor folkosabb, olykor elszálltabb, nagyon szép albumnak.

a megjelenés előtt álló Mazzy Star-lemez az NPR lejátszóján hallgatható:

Chvrches_-_The_Bones_of_What_You_Believe.jpgA Chvrches-t az év reménységei között köszönhettük januárban, év eleji Recover EP-jük megjelenésekor Globálradarunkon is elhelyeztük őket, és a nyáron elkészültek a bemutatkozó albumukkal, mely szintén jövő héten jelenik meg. A két poszt-rockos/indie rockos múlttal rendelkező zenészfiú és a zenei újságíró múlttal rendelkező énekeslány szinti-pop triója eddig csupa kitűnő dallal kényeztett minket, úgyhogy nagylemezükkel kapcsolatban is komoly a várakozás, de mint az az alábbiakban hallható, megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. Végig élvezetes, változatosan színezett debütálás, mely a legvégére még meglepetést is tartogat.

a jövő héten boltokba kerülő Chvrches-album az NPR lejátszóján hallgatható:

https://recorder.blog.hu/2013/09/16/hallgasd_meg_a_mazzy_star_es_a_chvrches_uj_lemezet
Hallgasd meg a Mazzy Star és a Chvrches új lemezét!
süti beállítások módosítása