Lidérces órák az Au Revoir Simone új klipjében

2013.09.12. 21:08, Frontrecorder

aurevoirsimone2.jpg

Az Au Revoir Simone brooklyni dreampop csajtrió szeptember 23-án megjelenő negyedik albumát már a második klipdallal vezeti fel. A Crazy alapja Martin Scorsese Lidérces órák (After Hours) című 1985-ös filmje, amelyben egy számítógép-programozó munka után randizni indul egy szőke lánnyal, hogy aztán élete legdurvább, rémálomszerű éjszakáját élje át (és túl). Az Au Revoir Simone új videója gyakorlatilag a film zanzásított és vicces remake-je, ami úgy is élvezetes, ha valaki nem látta Scorsese nagyszerű eredetijét.

Az Au Revoir Simone-t tíz éve alapította három szintis-énekesnő, Erika Forster, Annie Hart és Heather D’Angelo. A vintage analóg szintetizátorok és régi kezdetleges dobgépek elkötelezettjei eddig három albumot (Verses Of Comfort, Assurance & Salvation - 2005, The Bird Of Music - 2007, Still Night, Still Light - 2009) jelentettek meg, és az utolsó olyan sikeresnek viszonyult, hogy több évig turnéztak vele, utána pihenésképpen ki-ki a saját dolgaira fókuszált (Forster kiadott egy EP-t 2011-ben Erika Spring név alatt, Hart különböző zenekarokkal koncertezett, D'Angelo megszerezte környezet-biológusi diplomáját). Tavaly közreműködtek az Air albumának egy dalában, és aztán a negyedik album is összeállt. A Move In Spectrums című lemezről a trió augusztus végén tette közzé a Crazy című dalt, melyben a szintik helyett a gitár dominál, és most itt a remek remake-klipje, melyben a zenekar tagjai játsszák el a Lidérces órák egyes jeleneteit. A ruhák és a frizurák egy az egyben ugyanolyanok, mint a Scorsese-filmben, viszont a sztori attól, hogy a férfi főszereplőt is egy nő - a trióból D'Angelo - alakítja, pikáns gellert kapott, az egész pedig inkább bájos (ámde profin előadott) bolondozásnak hat, pedig van benne szex, öngyilkosság és emberrablás is.  

Az eredeti filmben a főhőst ennél jóval több és súlyosabb kalandba - és az őrület határára - sodorja az abszurd eseménylavina, mint ez az előzeteséből is kiderül:

Ez pedig az új Au Revoir Simone-albumot beharangozó előző klipdal, a Somebody Who:

https://recorder.blog.hu/2013/09/12/liderces_orak_az_au_revoir_simone_uj_klipjeben
Lidérces órák az Au Revoir Simone új klipjében
süti beállítások módosítása