Kavinsky, a nőmentő antihős (videó)

2013.08.07. 17:24, Frontrecorder

kavinsky_1.jpg

Ahogy a Daft Punk megteremtette saját robotmítoszát, úgy honfitársuk, a francia elektró-producer Kavinsky is kitalált magának egy fiktív kerettörténetet, mely szerint 1986-ban halálosan karambolozott tűzpiros Ferrari Testarossájával, de az autója visszahozta a sírból, azóta magányos zombiként rója az utakat, 2006-ban pedig elhatározta, hogy zenén keresztül meséli el a kalandjait. A fekete napszemüveget és fordított K-betűs bézból dzsekit viselő élőhalott először animációs klipekben tűnt fel (a figura genezisét bemutató 2007-es Testarossa Autodrive-ban, majd a Dead Cruiserben 2009-ben), tavaly viszont már "hús-vér" valójában menekült az őt üldöző rendőrautó elől a Protovision videójában. Az "élő" szereplős sztori most folytatódik: Kavinsky ezúttal erőszakoskodó férfiak gyűrűjéből ment ki egy fiatal lányt.

Kavinskyt természetesen maga Kavinsky alakítja (valódi nevén: Vincent Pierre Claude Belorgey), aki egyébként színészkedett, mielőtt átváltott volna a zeneírásra (szerepelt például a Vanessa Paradis főszereplésével forgatott Atomcirkusz című pihent agyú 2004-es francia kalandfilmben, korábban pedig a 2002-es Nonfilmben, amelyet Quentin Dupieux, azaz Mr. Oizo rendezett - ő volt az, aki aztán beajánlotta jelenlegi kiadójához, az Air által alapított Record Makers-höz). A 2013 februárjában OutRun címen megjelent bemutatkozó albumát felvezető Protovision klipjében Kavinsky egy pillanatra sem száll ki a tőle elválaszthatatlan sportautójából (az egész videó egyetlen autósüldözés), az aktuális epizódban, amely a Drive - Adj gázt! betétdalaként hatalmas sikert elért Nightcallt is felsorakoztató album Odd Look című dalához készült, viszont már kikászálódik a volán mögül, méghozzá azért, hogy megakadályozza egy fiatal pincérlány csoportos megerőszakolását egy országúti dinerben. Az ismét Marcus Herring által rendezett videoklipben Kavinsky remekül hozza a néma, rezzenéstelen arcú magányos kívülálló figuráját, megfejelve a Schwarzenegger-féle Terminátorral. 

KAVINSKY KLIPJEI A MARY POPKIDS ÚJ VIDEÓJÁRA IS TAGADHATATLANUL HATOTTAK.

A klip az Odd Look albumverziójához készült, amelyben Kavinsky pályatársa, egyben a szám társszerzője, SebastiAn hallható. A kislemezre viszont született egy új verzió is, ebben The Weeknd énekel:

MÉG TÖBB SPORTKOCSIS AUTÓSÜLDÖZÉS ZENÉRE? NA REPESSZÜNK!

Kavinsky következő szerepe egy rádiós lemezlovas lesz, de nem filmben és nem is klipben, hanem a Grand Theft Auto V videojátékban, amely szeptember 17-én jön ki. Kavinsky saját videojátéka, amely az OutRun album dalaira épül viszont akár most rögtön letölthető ingyen innen.

Címkék: kavinsky
https://recorder.blog.hu/2013/08/07/kavinsky_a_nomento_antihos_video
Kavinsky, a nőmentő antihős (videó)
süti beállítások módosítása