MGMT: Your Life Is A Lie (videoklip)

2013.08.05. 18:45, Frontrecorder

mgmt.jpg

Ki ez a sok fura szerzet, mi a frászt csinálnak és egyáltalán, mi jelentsen ez az egész? Az MGMT új klipje bizony rendesen ad okot homlokráncolásra és szemöldök felhúzásra, de felesleges az értelmén agyalni, inkább hagyni kell, hogy elragadjon a bizarr - és szórakoztató - impressziók gyors egymásutánja. Maga a Your Life Is A Lie című, mindössze kétperces dal egyébként már Andrew VanWyngarden és Ben Goldwasse hamarosan érkező, cím nélküli harmadik albumárról való.

A brooklyni székhelyű duó a 2010 áprilisában kiadott Congratulations című második nagylemez után úgy másfél évvel kezdett új dalokon dolgozni, az első album (a 2007-es Oracular Spectacular) után ismét Dave Fridmann csúcsproducer (Mercury Rev, Flaming Lips, Cribs, OK Go, Tame Impala stb. stb.) irányítása mellett (2011 októberében pedig kijött a Late Night Tales-sorozat számára készített válogatásuk, amire feldolgoztak egy Bauhaus-dalt). Az először júniusra ígért új anyag végül csak nemrég lett kész és a Columbia gondozásában (Európában) szeptember 16-án jelenik meg - akkor majd elválik, valóban még furább lett-e, mint az előző album, ahogy ezt a Rolling Stone-nak elhintették idén januárban. Most mindenesetre itt van róla a Your Life Is A Lie című rövid, fuzz-os, csörömpölős psych-pop dal - amit VanWyngarden saját bevallása szerint durván betrinyózva írt a tűz mellett - és hozzá a szúrósan negatív szövegre reflektáló őrült élőképeket a zene ütemére adagoló agyament klip. Komoly vizuális trip, ami nem csoda, hiszen az a Tom Kuntz rendezte, aki az Avalanches-től a Frontier Psychiatrist és az Electric Six-sláger Danger! High Voltage! kultikusan abszurd klipjeit is jegyzi (illetve az ő nevéhez fűződik az MGMT Congratulations című dalának videója).

Az albumról elsőként az Alien Days című dal vált nyilvánossá; az MGMT márciustól játszotta a koncerteken, majd április 20-án, az idei Record Store Day-re kazettakislemezen is megjelent.

Ez pedig az új albumról a Mystery Disease, amely szintén szerepel az együttes jelenlegi koncertprogramjában: 

Címkék: mgmt
https://recorder.blog.hu/2013/08/05/mgmt_your_life_is_a_lie_videoklip
MGMT: Your Life Is A Lie (videoklip)
süti beállítások módosítása