Nagy visszatérők: az MGMT és a !!! is új albumot gyúrogat

2013.01.30. 09:53, recordernews

mgmtchk_1.jpg

A kétezres évek indie popzenéje többek között a bólogató-táncoltató elektronikus megszólalások és az akár postpunkos, akár pszichedelikus gitártémák különböző vegyítésű, de mindenképpen kúl kicsengésű házasításáról is szólt, amire még a rave-sátrakból is átcsábulhattak az arra érdemesültek. És akkor itt is az ehhez kapcsolódó duplahír, ugyanis ennek az időszaknak a két meghatározó zenekara, az MGMT és a tetszőlegesen kimondható nevű !!! is új nagylemezzel készül idén, ráadásul mindketten jó három év kihagyás után.

NEM VOLT TELJESEN INAKTÍV AZ MGMT: ADTAK EGY MÚZEUMI KONCERTET IS NEW YORKBAN.

Sorban és röviden: az MGMT júniusra ígéri az új anyagot, és a Rolling Stone szerint a két neohippi, Andrew VanWyngarden és Ben Goldwasser még a legutóbbi albumnál, a Congratulationsnél is furcsább hangvételt üt majd meg. "Nem próbálunk olyat zenét írni, amit mindenki megért első hallásra" - mondta Goldwasser az albumról, a másik tag szerint pedig a kiadónak sincs olyan illúziója, hogy Top 40-es zenekar lesz belőlük, ami eléggé megnyugtatóan hangzik. Korábban egy fekete kismacskát is posztoltak a Twitterre, azzal, hogy ő már hallotta az új dalokat.

A lemezt egyébként állítólag Aphex Twin és a house, mint műfaj is inspirálták, és ez a dal is rajta lesz, persze nem ebben az élőben rögzített formában:

A szexi dance-punk egyik zászlóvivőjének számító, bár pár éve magáról nem nagyon hallató csapat, a !!! pedig azzal törte meg a csendet, hogy áprilisban jön következő nagylemezük, ami a Thr!!!er címet hordozza majd a borítóján. Ez a Warpnál fog megjelenni, ahogy legutóbbi három hosszanjátszósuk is, és a Spoon zenekar kiváló dobosa, Jim Eno segített be nekik, aki azt mondta a stúdiózásról: "van ez a working flowjuk, ami meglehetősen merev, ezért ki akartam szakítani őket belőle." 

Mario Andreoni gitáros szerint a !!! eddig mindig úgy vette fel a lemezeit, hogy lesz ami lesz, ezért gyakran laza ötletekből dzsemmelték össze a számokat, de most úgy csukták be maguk mögött a stúdió ajtaját, hogy mindent előre megírtak, és tudták, hogy melyik dalnak milyen formában kell összeállnia. Ezt is várjuk nagyon, de addig is egy fél perces teaser a várható nagylemezhez:

Címkék: !!! aphex twin mgmt
https://recorder.blog.hu/2013/01/30/nagy_visszaterok_az_mgmt_es_a_is_uj_albumot_gy
Nagy visszatérők: az MGMT és a !!! is új albumot gyúrogat
süti beállítások módosítása