Indie zenészekkel terveztetett cipőket a londoni Swear

2013.07.19. 20:34, Frontrecorder

1_SWEAR-BY-MUSIC-BANNER-e1374056404331.jpg

Nagyon úgy néz ki, 2013 egyik trendje a zene és a cipők kapcsolatának szorosabbra fűzése: ott volt a Dinosaur Jr. vezérének vegán cipője, aztán a Sub Pop kiadó jótékony célú cipőkollekciója, most pedig a brit indie tábor körében nagy népszerűségnek örvendő márka, a londoni SWEAR kérte fel öt kedvenc kurrens előadóját, hogy tervezzenek egy-egy lábbelit, méghozzá olyat, ami tükrözi a zenéjüket és az öltözködési stílusukat. Mutatjuk is a Skip&Die, a Wolf Gang, az Everything Everything, az Avec Sans és Rudi Zygadlo (a nevük első betűiből a SWEAR áll össze) egyedi dizájnú cipőit, plusz a hozzájuk készült kvázi reklámvideókat, melyekben az alkalmi tervezők egy-egy dalukat adják elő élőben, valamilyen titkos helyszínen.

A hattagú amszterdami Skip&Die különböző nyelveket (angol, afrikaans,xhosa, zulu, spanyol, portugál) és műfajokat (poszt-punk, reggae, jungle, mindenféle globáltánczene) ráz össze sajátos "riot pop" zenéjében. Az énekesnő Cata Pirata ugyancsak eszementül hibrid cipőszörnyeteget tervezett:

swear1.jpgA SWEAR videójában a Riots in the Jungle című tavalyi bemutatkozó lemezükről  adják elő a Love Jihad című számot egy háztetőn valahol Amszterdamban:

A 2009-ben alakult londoni szimfonikus indie rock kvartett Wolf Gang az öltözködésében a kifinomult eleganciát favorizálja, ezt hangsúlyozza az általuk tervezett bársonybéléses fekete bőrcipő is:

swear2.jpgA SWEAR videójában a Midnight Dancers című dalt játsszák első albumukról, a 2011-es Suego Faults-ról:

A 2007-ben alakult, tavaly a Muse előzenekaraként Budapesten is koncertező Everything Everything egyedi modelljét a kvartett idén év elején megjelent második albumának sötétkék-sárga színvilága ihlette. A bőr bokacipőt az eklektikus fűszerezésű indie rockot játszózenekar basszusgitárosa, Jeremy Pritchard tervezte.

swear3.jpgA SWEAR videójában erről a bizonyos, Arc című második albumról adják elő a Don't Try című dalt egy meg nem nevezett londoni helyszínen:

A londoni Avec Sans, vagyis az énekesnő Alice Fox és a producer Jack St. James nyolcvanas évekbeli szintipopot mai elektró-hangzásokkal aktualizáló duója közösen hozta össze ezt az eléggé férfias fekete bőr női cipőt, az orrán a zenekar emblémájával:

swear4.jpgA SWEAR videójában egy londoni földalatti helyszínen játsszák a Heartbreak Hi című számukat

A skót producer-énekes Rudi Zygadlo excentrikus experimentális zenéjében dubstepet, komolyzenét és popot ötvöz nem éppen hagyományos módon, az általa tervezett modellt ellenben a húszas évek tradicionális angol hivatali cipői ihlették.

swear5.jpgA SWEAR videójában Tragicomedies című tavalyi albumáról adja elő akusztikus gitáros verzióban az On című dalt valahol Londonban:

Címkék: divat swear
https://recorder.blog.hu/2013/07/19/indie_zeneszekkel_terveztetett_cipoket_a_londoni_swear
Indie zenészekkel terveztetett cipőket a londoni Swear
süti beállítások módosítása