Akusztikus dalokkal tér vissza a Manic Street Preachers

2013.07.08. 15:56, Frontrecorder

msp_1.jpg

Habár a 2010 szeptemberében megjelent Postcards From A Young Man után úgy nyilatkoztak, hogy már neki is fogtak a következő - ráadásul 70 számosra tervezett - albumnak, a Manic Street Preachers tagjai végül majdnem napra pontosan három év kihagyás után jelentkeznek a folytatással: az első számú walesi rockzenekar tizenegyedik stúdióalbuma szeptember 16-án jön ki, Rewind The Film címmel. Az elektromos gitárt szinte teljesen nélkülöző lemez címadó dalát, amelyben James Dean Bradfield mellett a mély hangú sheffieldi dalnok, Richard Hawley énekel, már meg is tudjuk mutatni, a klipjével együtt. 

Ugyan abból a bizonyos ambiciózus 70 dalos albumprojektből nem lett semmi (helyette egy dupla kislemez válogatást adtak ki National Treasures - The Complete Singles címmel 2011 októberében), de a Manics azért pont fele ennyi számot csak felvett az eltelt közel három évben, többek közt saját stúdiójában Cardiffban, illetve a legendás berlini Hansa stúdióban. A 35 dalból 12 került rá a Rewind The Filmre, amelyen Richard Hawley mellett két fiatal folk dalszerző-énekesnő, Lucy Rose és a walesi Cate Le Bon vendégszerepel. Az összességében is folkos, szinte kivétel nélkül akusztikus hangszerelésű új dalcsokorból a trió elsőként a címadó dalt tette közzé egy szomorkás-nosztalgikus, egyszerre líraian szép és nyomasztó hangulatú videóval:

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a sorsa a többi kész Manics-dalnak, ezekről Bradfield egyelőre annyit árult el, hogy a szeptember 16-án megjelenő album anyagánál szúrósabbak és csillogóbbak, illetve icipici krautrock-hatás érezhető rajtuk. A zenekar egyébként tavaly ünnepelte bemutatkozó albuma húszéves jubileumát, az alábbi interjúban az énekes és a basszusgitáros-szövegíró Nicky Wire elevenítik fel a Generation Terrorists születését:

https://recorder.blog.hu/2013/07/08/akusztikus_dalokkal_ter_vissza_a_manic_street_preachers
Akusztikus dalokkal tér vissza a Manic Street Preachers
süti beállítások módosítása