Zajcsapás M.I.A.-módra

2013.06.18. 14:40, Frontrecorder

noize.jpg

Az eddigi pályafutását tavaly ősszel egyedülálló művészeti albummal összegző M.I.A. készülő negyedik albumáról annyi szóbeszéd járta már, most viszont végre itt a Matangi hivatalos előhírnöke, egy törzsi dobokkal feltüzelt harcias, zakatolós szám - Bring The Noize!

miau.jpgA tamil származású Mathangi "Maya" Arulpragasam legutóbbi albuma, a Maya 2010 júliusában jelent meg, a rapper-énekesnő ezután egy mixtape-pel jelentkezett (Vicki Leekx), amelyen már hallható volt egy addig ismeretlen szám, a Bad Girls (annak 2012 januárjában megjelentetett új változata díjnyertes klipet, majd aranyszínű, slusszkulcsalakú USB-n kiadott remixeket is kapott). A következő stúdiólemezéről M.I.A. először 2011 áprilisában hintett el infókat, és először 2012 nyarára ígérte a megjelenését a Madonnával közös Super Bowl fellépése után Amerikában nagyjából közellenségnek kikiáltott, tavaly május óta Jay-Z Roc Nation-je által menedzselt művésznő, ám azóta az új album kiadása egyre csak csúszik - legutóbb idén áprilisról volt szó. M.I.A. szerint a lemezanyag kész, csakhogy lemezcége, az Interscope visszadobta azzal, hogy nem elég sötét és negatív (és valóban, ez a kiszivárogtatott szám például szuper vidám), márpedig ők ilyennek akarják eladni, ő viszont nem egészen tudja, hogyan felelhetne meg a kiadója elvárárainak, de dolgozik az ügyön (micsoda konformizmus ez egy lázadótól...). Itt tartunk most, illetve ott, hogy valamikor ősszel tényleg megjelenik a divatbemutatós mixtape-pel is beharangozott Matangi, amelyről az ex-Major Lazer-tag Switch-csel készített Bring The Noize elvileg az első kislemezdal. A pörgős-zajos szám, amelynek ősbemutatója a BBC Radio One-on volt tegnap, az alábbi lejátszón meghallgatható:  

A zenei alap eredetije, a Marble Players (három francia tánczenei producer, Bobmo, Para One és Surkin kollektívája) Marble Anthem című trekkje 2011-ből:

A Marble Players-tag Surkin remixe a Bad Girls-ből:

Ez pedig a szintén francia SebastiAn 2011-es albumáról a C.T.F.O. M.I.A. vendégemszízésével:

Címkék: m.i.a.
https://recorder.blog.hu/2013/06/18/zajcsapas_m_i_a_-modra
Zajcsapás M.I.A.-módra
süti beállítások módosítása