Szakíts, ha bírsz - a Joy Division dalából készült online játékban!

2013.06.04. 19:51, Frontrecorder

wltua.jpg

Úgy tűnik, végérvényesen el kell fogadjuk, hogy a Joy Division bizarr dolgokat hoz ki a művészekből: nemrég mutattuk be azt a brazil grafikust, aki Batmannek rajzolta meg Ian Curtist, majd jött a német interakció-tervező az Unknown Pleasures albumborító 3D-s nyomatával, de ezeken  - és minden korábbin - is túltett egy máltai játékfejlesztő a kultikus zenekar emblematikus dalának, a Love Will Tear Us Apartnak online játékká alakításával.

Gordon Calleja fejébe 2011 nyarán ütött szöget a gondolat, hogy a Joy Division 1979-ben született, de 1980 júniusában, már Ian Curtis halála után megjelent, máig legismertebb "slágere" tökéletes játék-alapanyag lehetne. Úgy képzelte, hogy a dal versszakai adnák az egyes szinteket, mindehhez pedig Albrecht Dürer fametszeteit idéző grafikai világot látott lelki szemei előtt. Az ötletre ráharapott a Mighty Box Games nevű máltai játékfejlesztő cég, és Calleja irányításával mostanra el is készült a Will Love Tear Us Apart?, amellyel bárki ingyen játszhat, miután telepítette ezt a web playert - és van kedve önként (be)levetni magát a szerelem legsötétebb vermeibe. Az internetes böngésző-alapú interaktív játékban ugyanis egy párkapcsolat pokoli végnapjait élhetjük át, a tét pedig... nos, erre nem sikerült rájönnünk, nekünk ugyanis még nem volt lelkierőnk kipróbálni a játékot. De másnak hátha meghozza a kedvet hozzá a trailer:

Ez pedig a játékot ihlető dal, csak a rend kedvéért. És ezek után várjuk a New Order Bizarre Love Triangle című dalának játékverzióját!

Címkék: joy division
https://recorder.blog.hu/2013/06/04/szakits_ha_birsz_a_joy_division_dalabol_keszult_online_jatekban
Szakíts, ha bírsz - a Joy Division dalából készült online játékban!
süti beállítások módosítása