Evil Men Have No Songs: Where We Come From (EP-premier)

2013.04.26. 11:00, rerecorder

evil men2.jpg

Szarvas Árpád az EZ Basic nevű zenekara mellett számos projektet futtat (Models Can't Fuck, Golden Sundays), ezek közül az Evil Men Have No Songs a legrégebbi, de ez jelentkezik most a legfrissebb kiadvánnyal. A háromszámos Where We Come From hivatalosan jövő hétfőn, április 29-én jelenik meg a chicagói Go Forth Records terjesztésében, de nálunk már most végighallgatható a teljes anyag.

emhns.jpgSzarvas Árpád újabb és újabb neveken való megjelenéseiben egy közös pont van: mindegyik garantáltan minőségi kiadvány, és nincs ez másként a legfrissebb EMHNS EP-vel sem. A továbbra is Jesus & Mary Chain/Primitives hatásokat mutató dalok ezúttal közelebb állnak a beach pop kategóriához és sokkal inkább vintage a hangzás is, de beszéljen a dalokról maga a szerző:

"Az Evil Men Have No Songs egy lassan négy éves projekt, amit a főzenekarom, az EZ Basic mellett indítottam el, és leginkább a Jesus & Mary Chain, illetve a Primitives által inspirált zaj-pop, shoegaze vonalon mozog. A Where We Come From dalai már télen elkészültek, de a 60-as évekbeli, nyárias hangzás miatt úgy gondoltam, jobb lenne megvárni amíg elmúlik a nagy hideg, és csak utána megjelentetni (a dalok egyébként is hemzsegnek a régi rugós zengetőtől, ami ugyebár napsütésben él csak igazán). Ezzel egybeesett egy kis amerikai digitális kiadó, a chicagói Go Forth/Sphere records megkeresése is, akik a bandcampen hallott régebbi dalok alapján felajánlották, hogy digitális formátumban világszerte terjesztenék az új megjelenést, aminek akkoriban épp a demóit vettem fel. A dalok leokézása után április 29-i megjelenésben egyeztünk meg. Bár stúdióban a korábbi dalokhoz hasonlóan ezúttal is egyedül rögzítettem mindent, élőben négytagú zenekarrá bővül a mostanában egyre többet koncertező Evil Men Have No Songs, amelyben rajtam kívül Lantos Brigi (csörgő), a szintén EZ Basic-tag Dénes (basszusgitár), illetve a Sleeping Machine-, valamint az egykori Hammer of Gods-ból ismert Mezősi Péter (dob) játszik."

a Where We Come From EP dalsorrendje:

1. Where We Come From
2. Love to You
3. Daily Girl


itt pedig az anyag teljes egészében:


és egy session-fotó az dalok dobfelvételeiről:

evil.jpg

https://recorder.blog.hu/2013/04/26/evil_men_have_no_songs_where_we_come_from_ep-premier_204
Evil Men Have No Songs: Where We Come From (EP-premier)
süti beállítások módosítása