Longboardos hangulatfilm a kúl Budapestről - itt a Bermuda új klipje

2013.04.22. 15:42, Frontrecorder

bermuda_1.jpg

Új dallal és hozzá videóval jelentkezett a Bermuda zenekar: a London című slágeres indie-pop szám floppy-lemezen (!) jelenik meg, a laza, Budapestet longboarddal bejáró klipjének kult-faktorát pedig a néhány másodpercre feltűnő Som Lajos biztosítja.

AZ ELŐZŐ BERMUDA-KLIPET LÁTTAD? ITT MEG- VAGY ÚJRANÉZHETED.

bermuda_london_floppy_2.jpgA London a Bermuda trió (Mórocz Tamás - ének, gitár, Urbán Dániel - gitár, basszusgitár, Török Máté - dob) negyedik dala, amely a frissességre és naprakészségre törekvő zenekar megszokott gyors és házilagos munkamódszere szerint egy délután alatt íródott, majd kvázi negyedik tag, KurioUSs (Dózsa Tamásproduceri segédletével nyerte el végső formáját. A dal azokhoz a fiatalokhoz szól, akik szerint a külföldi nagyvárosok sokkal menőbbek Budapestnél. Pedig "ha nem is Londonnal összemérhető világváros, de Budapest már messze elérte azt a szintet, hogy jó itt élni, és ha valaki tényleg keresi, akkor itthon is megtalálja azokat a dolgokat, amikért pár évvel ezelőtt még valóban külföldre kellett menni. Erről szól maga a szám is. Lehet és jó is külföldre menni, de egyáltalán nincs értelme abba az illúzióba ringatni magunkat, hogy ott minden jó, itthon minden rossz" - foglalja össze a London mondanivalóját Urbán Dániel. A dal meghallgatható és letölthető a Bermuda facebook-oldaláról, emellett fizikai formátumban is megjelenik, igaz, nem hagyományos hanghordozón, hanem floppy-lemezen, és összesen 100 példányban. 

A dalhoz a budapesti hipszterbulikat dokumentáló Mais Monsieur bloggal feltűnt László Loren-Miló Gábor páros rendezett klipet; ők jegyzik a Bermuda Monte Carlo című bemutatkozó sikerszámának a videóját is. A klip két főszereplője, Dénes és Murphy (a Recorder divatanyagában is képbe került) longboardra pattanva járják be Budapestet (bekukkantanak a Monte Carlo-klip helyszínéül szolgáló belvárosi szórakozóhelyre is), közben lepacsiznak egy csomó coollistás arccal, köztük a zenekarral, és végig náluk van egy Malév-táska (úgyis, mint az utazás, elvágyódás szimbóluma). A klip legnagyobb pillanata viszont egyértelműen Som Lajos, a Piramis együttes alapító-basszusgitárosának cameója. "Som Lajos a legnagyobb példaképünk, a magyar Ozzy. Véletlenül ismerkedtünk össze, de azóta csak még nagyobb rajongók lettünk: a hetvenes évek Piramis-anekdotáit hallgatni.. na ennél kevés jobb dolog van!" -  lelkendezett a hazai zenészikonról Urbán Dániel, aki azt is elárulta, hogy komolyabb kollaborációt is terveznek vele.

És akkor irány Budapest, kezdődhet a suhanás:

Címkék: bermuda
https://recorder.blog.hu/2013/04/22/longboardos_hangulatfilm_a_kul_budapestrol_itt_a_bermuda_uj_klipje
Longboardos hangulatfilm a kúl Budapestről - itt a Bermuda új klipje
süti beállítások módosítása