Három húzós hazai: Magashegyi Underground, Péterfy Bori és Kiscsillag az Akváriumban

2013.04.10. 17:00, Recorder.hu

akvarium_magashegyi2_650.jpg

(X) Április közepén gyors egymásutánban nem egy, nem kettő, hanem rögtön három jó nevű magyarországi zenekar régen várt koncertjén vehet részt az Akváriumban mindenki, akinek a pesti Belvárosban szottyan kedve élőzenét hallgatni - és élőzenét játszó élő zenészeket élőben nézni. 12-én Péterfy Bori és zenekara ünnepli saját születésnapját, 13-án Bocskor Bíborka és zenekara ünnepli új lemezének megjelenését, 19-én pedig Lovasi András és zenekara ünnepli fővárosi vendégszereplését. Az Akvárium programajánlója következik.

2013.04.12. Péterfy Bori & Love Band 6. szülinapi koncert

Péterfy Bori színésznő korábban az Amorf Ördögök énekesnője volt, 2000-től a társulat megszűnéséig a Krétakör színház-, 2008 ősze óta a Nemzeti Színház tagja. 2007-ben kezdett szólókarrierbe, májusban alakult meg új zenekara, az Amorf Ördögök szerzőiből és tagjaiból (Tövisházi Ambrus, Mészáros Ádám, Drapos Gergely, Laskai Viktor, Pápai István) verbuvált Péterfy Bori & Love Band. A zenekar első, cím nélkül albumát még ugyanabban az évben, 2007 októberében adta ki a Lovasi András jegyezte Megadó Kiadó. A debütálás szerénység nélkül sikeresnek mondható, a bemutatkozó anyag ugyanis egy éven belül aranylemez lett. A sanzon-punk-rock formáció egyszerűen csak 2 címre keresztelt második anyaga 2009 novemberében jelent meg szintén a Megadó Kiadó gondozásában. A Péterfy Bori & Love Band zeneszerzője az Erik Sumo Band-ből is ismert Tövisházi Ambrus, de a második albumnál – ami rapszodikusabb és szenvedélyesebb anyag elődjénél - a dalszerzésben az eddigi társakhoz (Lovasi András, Tariska Szabolcs) új szereplők csatlakoztak: Vinnai András író mellett a zenekar blogján meghirdetett verseny győztese, Hujber Szabolcs is beszállt szövegíróként.  A legfontosabb változás viszont az, hogy a 2 című lemezen maga Bori is írt dalszövegeket. Az alkotók a lemez megjelenése után sem pihentek: február végén megjelent a 2 című lemez “B” verziója, amely az album számainak és a lemaradt daloknak finomabb és csendesebb változatait tartalmazza. 2010 végén a zenekar első, cím nélküli albuma platinalemez, a 2-es számmal ellátott második album pedig aranylemez lett! 2011 nyarán Bori anyai örömök elé nézett, így a zenekar pihenőre vonult, de 2012. tavaszán visszatért és elkezdett dolgozni harmadik nagylemezén.

Jegyvásárlás az Akvárium új weboldalán: http://akvariumklub.hu/program/13

 

2013.04.13. Magashegyi Underground lemezbemutató koncert

A folyton új utakat kereső, kísérletező és önmaga lehetőségeit tágító Magashegyi Underground nagy erőkkel dolgozik tavaszra várható új nagylemeze dalain. Az egyelőre cím nélküli albumról a Rázz fel és az Álmatlanság című dalokat már játsszák a rádiók, illetve a zenekar egy-két új szerzeményt megmutatott harmadik, teltházas szimfonikus koncertje közönségének februárban a Művészetek Palotájában. A többi vadonatúj szerzeményt élőben először április 13-án a budapesti Akvárium Klubban hallhatja a közönség a lemezbemutató koncerten.

Az album a zenekar eddigi életművéhez képest is sokszínű lesz, hiszen az elektronikus zene modern hangszínei és az amerikai neofolk hatásai ugyanúgy megtalálhatók lesznek az új anyag hangszerelésében. Ugyanakkor az elmúlt másfél év szimfonikus fellépéseinek hangzása és a játék lehetőségének folytatása óhatatlanul beleivódott a fülünkbe, ezért ez a hangulat tetten érhető lesz az új album néhány dalában. Emellett szerettük volna az élményt is felidézni, ezért a februári MüPa-koncertünk anyagából egyórás felvétel készült, ami az új lemez DVD-mellékleteként jelenik meg- mondta Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekesnője. A zenekar készülő lemezének a hangvétele is változik. A dalok még személyesebbek, erőteljesebbek, sőt nőiesebbek lesznek, ugyanis a zenekarral évek óta dolgozó szövegíró, Tariska Szabolcs egy kapcsolat történetét öntötte dalokba egy nő szemszögéből. Két új dalban az egyik legígéretesebb fiatal kortárs költő, az Akkezdet Phiai tagja, Závada Péter mutatkozik be szövegíróként. Szinopszis című verséhez a zenekar írt dalt, míg egy másik szerzemény esetében ő írt rapszöveget a Magashegyi Underground által komponált zenei alapokra.

A zenekar új klipet is forgatott a közelmúltban az Álmatlanság című dalhoz. A szokatlan hangulatú, tompított színvilágú, lassított felvételekkel készült klipben a Nemzeti Színház színésznője, Tenki Réka, valamint Kiss Anna Júlia, Takács Lilla és Bocskor Bíborka énekesnő játszik főszerepet.

- Érdekes élmény volt számomra a kétnapos forgatás. Hencz Péter rendező a metakommunikáció lecsupaszított vázát próbálta megmutatni egészen egyszerű, álomszerű módon. Izgalmasnak találom, milyen kevés eszközzel milyen sokat lehet elmondani, és milyen erős hatást lehet elérni – fogalmazott Bocskor Bíborka. 

Vendégzenekar: Fele Királyság - Esti Mashup 

Mese-főcímdal-feldolgozó koncertőrület

A Macskafogó hiphop verzióban, a Mekk Mester ska-metál, a Kacsamesék dubstep, a Csipet Csapat intelligens pszichedelikus jazzrock újragondolásban.

Jegyvásárlás az Akvárium új weboldalán: http://akvariumklub.hu/program/151

 
2013.04.19. Kiscsillag és Konyha koncert

A Kiscsillag egy komolyan vett hobbizenekar, negyvenkörüliek garázsrockzenekara, amely úgy alakult, hogy úgy alakult. Egy szép napon Lovasi András felfedezte magában a szunnyadó riffelős szólógitárost, vásárolt egy megfelelő hathúros hangszert és szólt a Kispál és a Borz egykori dobosának, Brautigam Gábornak, az ős-Kispál basszusgitárosnak, Ózdi Rezsőnek, valamint a PUF-os Leskovics Gábornak, ugornának már össze egy próbára. A próbák olyan jól sikerültek, hogy egyik követte a másikat és hamarosan összeállt a Kiscsillag zenekar első koncertműsora.

A koncertműsort koncertek, sőt klub- és fesztiválkoncertek sorozata követte, majd újabb számok jöttek, közben elkészült egy demó, végül pedig a teljes lemezanyag. A Kiscsillag háromnegyed órás debütalbuma Greatest Hits vol. 1. címmel jelent meg 2006-ban és a kritikák szerint az elmúlt évek legjobb Lovasi-anyaga.

A zenekarból 2008-ban kivált Brautigam Gábor, helyette Mihalik Ábel ült a dobok mögé. A zenekar 2009 tavaszán ebben a felállásban készítette el második lemezét, amely az Örökre szívembe zártalak címet kapta. A lemezmegjelenést a 2009-es év hátralévő részében országos lemezbemutató turné követte, kiegészülve több külföldi fellépéssel és három videoklip megjelenéssel.

2010 novemberében a készülő új album beharangozójaként bemutatták a Sirály című kislemezdalt, amely hamar az országos rádiók egyik kedvencévé vált. Szinte majdnem hogy napra pontosan, egy évre rá végül megjelent a zenekar harmadik albuma, Néniket a bácsiknak! címmel, melynek lemezbemutató világkörüli turnéja 2012 tavaszáig tartott Magyarországon.

Jegyvásárlás az Akvárium új weboldalán: http://akvariumklub.hu/program/153

https://recorder.blog.hu/2013/04/10/harom_huzos_hazai_az_akvarium_aprilisi_koncertajanloja
Három húzós hazai: Magashegyi Underground, Péterfy Bori és Kiscsillag az Akváriumban
süti beállítások módosítása