Ez a szám beindítja a bugit, az száz százalék!

2013.04.08. 19:00, Frontrecorder

dukedumontvidcap.jpg

A héten a brit kislemezlistát és a digitális letöltési listát is vezeti Duke Dumont Need U (100%) című száma, amely tényleg bárkit, bármilyen helyzetben képes leküzdhetetlenül táncra perdíteni - mint a klipjéből vett fenti screen shot is mutatja. 

dukedumont.jpgDuke Dumont (valódi nevén: Adam Dyment) már hat éve ismert és elismert producernek számít az underground tánczenében, aki számos hangzásban kipróbálta magát. Az utóbbi megjelenéseivel viszont a mainstreamet vette célba és a tavaly szeptemberi The Giver egészen rádióbarát, férfi vokálos klubhimnusza után idén januárban egy igazi "minőségi kommersz" slágerrel állt elő. Az énekesnő A*M*E közreműködésével készült Need U (100%)  a popdalformába csomagolt tökéletes partiszám, egy kis tapsos diszkó, egy kis lüktető 90s house, egy kis szexi R&B - a megfelelő gombokat nyomja meg az ember ingerközpontjában, hogy egy stílszerű anglicizmussal éljünk. Az eredetileg Duke Dumont Blasé Boys Club nevű labelén kijött számot licencelte a brit tánczenei megavállalat Ministry Of Sound, és meg is lett az eredménye: az újra kiadott szám nemcsak a UK Top 40 kislemezlista élére ugrott, hanem a digitális letöltési slágerlistán is az első helyre táncolt. A fülbemászó szám ellenállhatatlan hatását hangsúlyozza a hozzá készült klip, főszerepben egy emberrel, akinek magnó van a gyomrában:

A számból két remix készült, az egyiket a dubsteptől a house-ra átpártolt Skream jegyzi, a nyolcvanas évek electrofunkját (vagy másként boogie-ját) idéző stílben:

A másik átiratot a legizgalmasabb új brit house-duókat bemutató összeállításunkban is szereplő Waze & Odyssey készítette, és olyan, mintha 1993-at írnánk:

Duke Dumont popérzékenységét példázza ez a HAIM-remixe is:

Ebben a minimixében pedig a rá és az egész mostani house-producer generációra alapvető hatást gyakorolt klasszikus chicagói acid house kulcsszámait gyúrta össze öt percben:

Címkék: house duke dumont
https://recorder.blog.hu/2013/04/08/ez_a_szam_beinditja_a_bugit_az_100_szazalek
Ez a szám beindítja a bugit, az száz százalék!
süti beállítások módosítása