Az Amazon is beszállna a streaming-bizniszbe

2013.03.21. 13:44, Frontrecorder

amazonmp3.jpg

Az Apple és a Google után a hírek szerint legújabban az Amazon fontolgatja belépését a Spotify által uralt előfizetéses zenei streamingszolgáltatások piacára.

A bréking-gyanús iparági fejleményt a theverge.com szellőztette meg, több forrásra hivatkozva. A szájt az állítja, az Amazon illetékesei már informális tárgyalásokba kezdtek különböző lemezkiadókkal, a világ legnagyobb webáruházának elképzeléseiben pedig egy, a piacvezetőként elkönyvelt (világszerte 24 millió aktív felhasználót magáénak tudó) Spotify-éhoz hasonlóan működő on demand zeneszolgáltatás szerepel.

A STREAMING LEHET A ZENEIPARI NÖVEKEDÉS FŐ MOTORJA - SKANDINÁVIÁBAN MÁR MOST IS AZ. 

Az Amazon egyelőre nem kommentálta a hírt. Mindenesetre, az előfizetéses streamingszolgáltatás logikus lépés lenne a részéről, főleg a jelenlegi, felfokozódó versenyhelyzetben, amikor a Google két platformján is belépne a piacra, az Apple pedig Pandora-szerű streaming rádió indítását tervezi. Ráadásul az Amazonnál a technikai infrastruktúra is szinte teljesen adott, a felhő-alapú tárhelytől a saját Cloud Playeréig, amellyel vásárlóként már most is streamelhetünk zenét a web mp3-részlegéből.

A kérdés persze itt is az, hogy milyen pluszt tudna nyújtani az Amazon a piacot most lefedő szolgáltatásokhoz képest. Az mp3-könyvtárában elképesztő mennyiségű nem nagykiadós és/vagy kevéssé ismert zene fellelhető, amelyekkel a Spotify és a többiek nem rendelkeznek; ezek streaming-licencének kiváltása például komoly fegyvertény lenne a vetélytársakkal szemben.

Címkék: streaming amazon
https://recorder.blog.hu/2013/03/21/az_amazon_is_beszallna_a_streaming-bizniszbe
Az Amazon is beszállna a streaming-bizniszbe
süti beállítások módosítása