Acsarkodó Aranyhaj - itt az új Azealia Banks-szám

2013.03.12. 17:15, rerecorder

AzealiaBanksYungRapunxel.jpg

A Twitter-tirádáival egyre fárasztóbb, és magát egyre kínosabban lejárató Azealia Banks most éppen senkinek nem szól be... azaz, várjunk csak: a most közzétett új száma, a Yung Rapunxel is eléggé paprikás hangulatú, sőt, még ordítozásba is átcsap.

A Yung Rapunxel az első hivatalos kislemezdal Azealia Broke with Expensive Taste címmel valamikor idén megjelenő bemutatkozó albumáról. A számcím egyébként a harlemi rappercsaj által felvett, a dalaiban rendre emlegetett karakter - azaz inkább perszóna - neve (amellyel tavaly limitált szériás ajakrúzst is forgalomba hozott a Mac kozmetikai cég), a magyarul Aranyhajként vagy Raponcként ismert hosszú szőke hajú Grimm-mesehős kislány, Rapunzel után - de a rap és a punk összemosásával is eljátszik. A feszkós szám zenei alapját a hiphop-producer és kliprendező Lil Internet szállította; mi az Alec Empire-féle digital hardcore-hangzás hatását véljük benne felfedezni, mindenesetre eléggé odasújtós. A single a tervek szerint március 26-án jön ki, de Bank soundcloudján már meghallgatható:

De Azealia-hír nem lehet beef nélkül, úgyhogy röviden összefoglalnánk, ki mindenkivel kötekedett a Twitterén legutóbb: "Rihanna helyettes színésznőjének" nevezte Rita Ora brit énekesnőt, "vén trottyos fehér nigáknak" titulálta és szó szerint a halálba kívánta a Stone Roses tagjait, akik szerinte szándékosan zavarták meg fellépését az ausztrál Future Music Festival-on, illetve beszólt a brit rappercsaj Shystie új klipjére ("annyira mű, annyira nem eredeti, annyira nem Azealia"), amiben pedig ő is szerepel (viszonozva londoni kolléganője közreműködését a Fantasea mixtape-jén). Ez utóbbi ráadásul nem állt meg a verbális cicaharcnál, Azealia ugyanis a kiadója, a Universal alá tartozó Interscope Geffen A&M segítségével megpróbálja visszavonatni a videót, amire válaszul Shystie nyílt levelet tetetett közzé a Billboard szájtján; ebben többek közt azt állítja, hogy rengeteg támogatást nyújtott Azealiának, többek közt pénzt adott neki kölcsön, és úgy érezte, szoros munkakapcsolat alakulhat ki kettejük között. A jelek szerint erre nem sok esély van, mindenesetre itt a közös klipjük, amíg még fent van a YouTube-on:

Címkék: azealia banks
https://recorder.blog.hu/2013/03/12/acsarkodo_aranyhaj_itt_az_uj_azealia_banks-szam
Acsarkodó Aranyhaj - itt az új Azealia Banks-szám
süti beállítások módosítása