Csepregi Éva: Don Quijote / Régi zongorám (swing-változat, dalpremierek)

2013.03.07. 15:32, rerecorder

csepregi éva_1.jpg

Csepregi Éva március 16-án a SYMA-csarnokban mutatja be Neoton Família- és saját szólódalokból készült swinges átdolgozásait, a lemezen Neoton Swing címmel, koncerten pedig Neoton Swing Show-ként futó produkcióból itt hallhatók az első dalok. Az énekesnő a két napja nekünk adott interjúban is elmondta, hogy a Don Quijote az egyik legfontosabb Neoton-dal, a Régi zongorám pedig szívének kedves szerzemény. Dalpremierek.

csepregi-neoton-swing-cover-130218.jpgMint Csepregi Évával készült interjúnkból kiderül, a Neoton Swingen kétféle hangulat fog uralkodni, egyrészt a merengőbb típusú lassú swing, másrészt a játékosabb, bigbandes változat.Utóbbira példa a Don Quijote: "Nekem a Don Quijote a kedvencem, ami egy olyan dal, hogy soha nem lehet kihagyni a repertoárból. Amikor először meghallottam annak idején demóverzióban, akkor nem gondoltam volna, hogy ez lesz a legnépszerűbb száma a Neotonnak Japánban. Többet adtak el belőle, mint a Santa Mariaból. A koncerteken is mindig a vége felé kerül elő. Az elől állókon látom, hogy úgy érzik, ez a dal most róluk szól. Ebben a swinges változatban kicsit olyan lett, mint a Rózsaszín párduc, kicsit incselkedő, kicsit történetmesélő, de sejtelmes is" - mondta a felvételről az énekesnő.

A Régi zongorám az elsők között került átültetésre az új lemezhez: "Jakab Gyurinak gyönyörű dalai voltak, és hozzá mertem nyúlni az egyik ilyen szerzeményéhez is, a Régi zongorámhoz, ami egy csodálatos mű. A Gyuri volt nálunk az az ember, aki a jazz-ből nőtt ki, neki köszönhető, hogy a Neoton-dalok, annak ellenére, hogy slágerek és diszkószámok voltak, mégis mindig mély tartalommal szólaltak meg. Annak, hogy most odakanyarodtam a swing felé, a Gyuri nagyon örülne. Büszke lenne rá, hogy a dalok így is meg tudnak szólalni."


A Don Quijote swinges változata:


A Régi zongorám jazzesen, másképp: 


A Neoton Swing Show Facebook-eseményoldala.

fotó: Csibi Szilvia

https://recorder.blog.hu/2013/03/07/csepregi_eva_don_quijote_regi_zongoram_swing-valtozat_dalpremierek
Csepregi Éva: Don Quijote / Régi zongorám (swing-változat, dalpremierek)
süti beállítások módosítása