Emeli Sandé, a Mumford & Sons és Lana Del Rey is örülhetett a Brit Awardson

2013.02.21. 13:42, recordernews

sandeee.jpg

Tegnap este kiosztották a díjakat Grammy szigetországi megfelelőjén, az 1977 óta megtartott Brit Awardson, ahol a legtöbb jelölést előzetesen a szőke R&B énekesnő Emeli Sandé (lásd a fenti fotón) söpörte be, és kettő fontosat meg is nyert magának: a legjobb brit énekesnőnek és a legjobb brit nagylemeznek járót, Our Version of Events című, mára négyszeres platinává vált albumáért. A legjobb nemzeti zenekar a Mumford & Sons lett, a legjobb brit férfi előadó és egyben "breakthrough", vagyis az ingerküszöböt tavaly átszakító zenész pedig a különleges orgánumú Ben Howard.

Adele Skyfallja vitte el a legjobb kislemezdal címet, a legjobb live actnek a Coldplayt kiáltották ki, és persze három nemzetközi díjat is kiosztottak: a határokon túlról Lana Del Reyt legjobb női előadóként, Frank Oceant legjobb férfi előadóként, a Black Keyst pedig legjobb zenekarként honorálták.

ITT ÍRTUNK ADELE DÍJNYERTES JAMES BOND-DALÁRÓL, ÉS EGYBEN MEG IS HALLGATHATÓ!

Rövid összefoglaló videó az estéről, amiben Emeli Sandé nagyon rokonszenvesen kifejti, hogy ő egy "valószerűtlen" popsztár, ugyanis azért készítette el az albumát, mert nem volt elég magabiztos ahhoz, hogy mindezt személyesen közölje, illetve Adele Los Angelesből üzen, ahol épp az Oscarra készül:

Végül ki ne hagyjuk az este legjelentősebb képét, az úgynevezett Nagy Találkozást:

nagytalalka.jpg

https://recorder.blog.hu/2013/02/21/emeli_sande_a_mumford_sons_es_lana_del_rey_is_orulhetett_a_brit_awardson
Emeli Sandé, a Mumford & Sons és Lana Del Rey is örülhetett a Brit Awardson
süti beállítások módosítása