Hogyan áll meg saját lábán Morrissey jobbkeze? Hallgasd végig Johnny Marr szólóalbumát!

2013.02.18. 13:25, recordernews

marrrrrrrrr.jpg

Mint arról korábban már beszámoltunk, Morrissey egykori jobbkeze, a Smiths gitáros-dalszerzője, Johnny Marr ugyan pár éve csatlakozott a Cribs indierocker testvérhármasához, 2011 tavaszán azonban bejelentette búcsúját az ifjaktól, és ezzel együtt azt, hogy inkább szólóanyagon kezd dolgozni. A The Messenger című album pontosan egy hét múlva, február 25-én jelenik meg hivatalosan, de ma már akár nálunk is meghallgatható, elejétől a végéig.

NÉZD MEG A VIDEÓT, AMI AZ UPSTARTS CÍMŰ DALHOZ KÉSZÜLT!

Marr egyébként ahhoz, hogy az alábbi tizenkét dalt megírja, Portlandből visszaköltözött Angliába, a végső felvételekre Manchesterben és Berlinben került sor, a maszteringre pedig a nagynevű Abbey Road Studiosban. Egy sajtóanyagban azt mondta első szólólemezéről, hogy annak alapjául azok a tapasztalatok szolgálnak, milyen érzés a brit anyaországban élni. "Amikor távol vagy a szülővárosodtól, sokkal inkább késztetést érzel arra, hogy írj róla. Lehet, hogy azért, mert honvágyat érzel, vagy mert csak tárgyilagosabb vagy vele szemben, nem tudom."

Első hallásra az erre irányuló szándékot sikerült is formába önteni, mélyelemzés helyett azonban most jöjjön, aminek jönnie kell: egy album, amiből végre kiderül, hogy a Smiths második embere mennyire képes megállni a saját lábán.

https://recorder.blog.hu/2013/02/18/johnny_marr_the_messenger_albumhallgato
Hogyan áll meg saját lábán Morrissey jobbkeze? Hallgasd végig Johnny Marr szólóalbumát!
süti beállítások módosítása