Bíróságra megy a mém: Techno Viking perel

2013.01.23. 12:57, recordernews

technoviking.jpg

Berlin, Fuckparade (a Love Parade mainstreammé válása miatt létrehozott utcarendezvény), 2000. Itt és ekkor rögzítették a képsorokat, amiket szinte senki nem tudott kikerülni, még ha ez szándékában is állt, hiszen az egyik legvaskosabb YouTube-szenzáció lett belőle: a főszereplője a Techno Vikingnek kikiáltott, ismeretlen személyazonosságú félmeztelen izomember – egyesek szerint egy müncheni bodybuilder, mások szerint maga Keith Jardine – volt, aki szuggesztíven menetelő táncával, nyakában a skandináv villámisten kalapácsával mára kitörölhetetlen internetes mémmé vált. És most perel mindezért.

A videót egy ismeretlen német művész (?), Matthias Fritsch készítette, de egészen 2007-ig kellett várnia, hogy berobbanjon, amivel talán ő maga sem számolt. Akkor azonban egycsapásra virulenssé vált és körbefertőzte az interneteket, 2010-re már több mint 20 millióan látták az embert, aki még Chuck Norissal is elbánna. Fritsch pedig szépen megszedte magát, sőt, előadásokat tartott a webkettőről – amivel egyvalakinek gyűlt meg a baja: a  táncoló vikingnek.

VIGYÁZZ, POPSZAKMA: BÁRKIBŐL LEHET MÉM, MÉG 30 ÉV ELTELTÉVEL IS!

Nevét még mindig nem ismerjük, annyi tudható csak, hogy megkereste Fritschet, törölje csak le a videót, de ekkor már késő volt: már annyira elterjedt, hogy többszáz YouTube-reakció érkezett rá, beindult a mémgyár, és ezt már nem lehetett visszafordítani. Ha a még mindig ismeretlen titán megnyeri a személyiségi jogi pert, akkor nem csak 66 millió forintnak megfelelő összeggel gyarapodhat, de az precedens értékű üzenet lehet minden YouTube-feltöltőnek.

Várjuk a német bíróság döntését, addig pedig természetesen újra itt az örökzöld koreográfia:

Címkék: mém techno viking
https://recorder.blog.hu/2013/01/23/birosagra_megy_a_mem_techno_viking_perel
Bíróságra megy a mém: Techno Viking perel
süti beállítások módosítása